Астро прогноза за периода 26 март - 1 април 2018

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 26 март - 1 април 2018

26 март – Луната е нарастваща и първо седи на своя трон в Рак. Силно емоционални сме и настроени към дома и семейството, подобно на изминалия уикенд. Слънцето е в Овен, а Луната до 14.49 ч. се намира в своите владения в Рак. След този час Луната влиза в Лъв.

Налице са цели 5 планети в огнени знаци днес: Слънце в Овен, Луна в Лъв, Меркурий, Венера и Уран в Овен. Оптимизмът и борбеността ни, цялостната ни активност, инициативност, пробивност и амбициозност, са много високи. Луната в Лъв обича да се изявява, да блести на сцена, да й се възхищават.

В същото време Лъв е и зодиакалният знак, свързан с децата, любовните връзки, флиртовете, влюбеността и творчеството. Ще имаме смелостта и самочувствието да действаме и да бъдем на нужната висота.

27 март – квадратурата Слънце-Марс може да обърне един срещу друг зрелите и младите мъже. Хармоничният аспект Меркурий-Луна ни помага да изразяваме добре вътрешния си свят. Луната е в Лъв, елементът Огън е водещ, запазват се като цяло тенденциите от вчера.

28 март – тригонът Венера-Луна спомага разбирателството между младите и зрелите жени. В 17.34 ч. Луната влиза в земната Дева. На преден план излизат заниманията с работа, професионалните задачи и ангажименти, и кариерното израстване.

Ако искате да ви забележат в службата, покажете професионализъм и необходимите качества. Ако желаете повишение, сега е моментът да заявите себе си и да докажете, че го заслужавате.

Ако се стремите към финансов успех, моментът е добър да го постигнете. Но не бъдете лениви и не се отдавайте на мързел, а напротив - положете усилия, вложете труд, самодисциплина и време.

29 март – Луната в Дева и Нептун в Риби са в точна опозиция днес. Възможно е идеалите и мечтите ви да попречат на вашия домашен живот и емоционалните ви нужди.

Другите могат да оспорват или да се противопоставят на вашите идеали или видения, в които вярвате. А вашата вяра и проявен интерес към духовността може да не бъдат подкрепени от най-близкото ви обкръжение.

30 март - цял ден Луната остава в Дева. Съхраняват се тенденциите от вчерашния ден. В 20.52 ч. вечерта Луната се премества във Везни. Везни е зодиакалният знак на хармонията и равновесието, на красотата и естетиката, на брака и партньорството.

Затова посветете почивните дни на любимия си човек, на връзката помежду ви, като се стремите към разбирателство, сътрудничество и приятни общи занимания.

Луната продължава да расте и почти е достигнала пълнолунната си фаза. Имайте предвид, че вече е налице енергетиката на утрешното Пълнолуние. Затова се пазете от излишни напрежения и конфликти, и щадете нервната си система.

31 март - пълнолуние по оста Везни-Овен, точно в 15.36 ч. Това е оста на сблъсъка между "ние" и "аз", между това да отчитаме потребностите и нуждите на другите хора, и своите собствени, на крехкия баланс между даването и получаването, между сътрудничеството и чувството за самостоятелност и независимост.

Двете Светила са точно едно срещу друго: Слънцето е в 10-ия градус на Овен, а Луната - в 10-ия градус на Везни. По време на Пълнолуние често срещани са по-изострените реакции, безсънието, междуличностните конфликти, вътрешното психо-емоционално напрежение, кошмарите. Всичко това е естествено и ще отшуми за ден-два.

Ако имате желание, минете на по-лека храна днес и утре, вероятно ще олекне не само на тялото, но и на душата ви. Пийте достатъчно вода и правете любими неща. На всички ще се отрази благоприятно, ако днес свършите нещо в полза на друг човек.

Направете го с мисъл за него, с любов в сърцето, и без очакване за отплата. Усмихнете се и извършете нещо добро, някаква мила, хубава постъпка. Или ако усещате, че отдавна не сте давали на самите себе си - дайте си го. Сега. И вижте какво ще се случи.

Днес в 7.48 ч. сутринта Венера се премества от Овен в Телец.

1 април - Луната е във Везни през целия ден. Като цяло се съхраняват тенденциите от вчера. Напрежението дори може да се засили заради опозицията на Луната с Венера и Уран.

За седмицата са характерни следните планетарни и аспекти:

Слънцето е в Овен. На преден план стоят личността, индивидуалността, самостоятелността, независимостта и веруюто "И сам войнът е воин!" През месеца, в който Слънцето транзитира в първия знак на Зодиака, всички ставаме по-активни, амбициозни, инициативни, смели и пробивни. Мощно изявяваме волята и желанията си. Готови сме да горим и да се борим, за да постигнем стремленията си. Оптимистично настроени сме и действаме с размах и с хъс.

Луната тази седмица първо расте, после достига до фазата на Пълнолуние и накрая лека-полека започва да намалява. Изминава пътя от Рак до Везни.

Меркурий е в Овен и вече е ретрограден. Речта ни е по-буйна и непремерена. Възможни са гневни избухвания, особено ако не разберем правилно човека до нас или той не ни разбере.

По време на ретрограден Меркурий се увеличават недоразуменията и грешките в общуването между хората, както и всякакви проблеми в комуникацията и бъгове в средствата за комуникация.

Добре е да бъдем внимателни с документацията, а също и при пътуванията си. Не избързвайте със заключенията и изводите, които си правите за даден човек или ситуация. Прибързаността най-често ще ви подведе в преценката.

Единствено родените на ретрограден Меркурий няма да бъдат засегнати от тази тенденция, дори напротив - за тях периодът на ретроградието ще бъде повече от добър, особено в сферите на обученията, пътуванията и общуването.

Венера също е в Овен до 30 март. В любовта сме страстни, ревниви и импулсивни. От 31 март Венера сяда на своя трон в Телец. Енергията се променя осезаемо - ставаме по-спокойни, блажени и търпеливи, както в любовен, така и във финансов план.

Марс е в Козирог. Той екзалтира в този зодиакален знак. И ни дарява със сила, мощ и издръжливост да постигаме целите си.

Сатурн седи на своя трон в Козирог и ще остане там още дълго време. Неговото структуриращо влияние се усеща силно. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта.

Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили.

Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата. Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Юпитер е в Скорпион и вече е ретрограден. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран е в Овен. Пазете си нервите. Стремете се да не вземате прибързани и внезапни решения, които са ключови за вашия живот.

Желая на всички прекрасна седмица и спокойно, благодатно, балансирано Пълнолуние!

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg