Астро прогноза за периода 28 май - 3 юни 2018

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 28 май - 3 юни 2018

28 май – Луната целият ден е в Скорпион. Напрегнатите аспекти, които бяха налице през последните няколко дни, вече се разпадат и не са толкова точни, тоест влиянието им върху нас осезаемо отслабва. В същото време образувалото се земно-водно хвърчило ни хармонизира.

То се състои от голям воден тригон между Венера в Рак, Нептун в Риби и Луна и Юпитер в Скорпион, допълнен от Плутон в Козирог. Чувствителни, емоционални и интуитивни сме, а също и склонни да преживяваме нещата в дълбочина.

29 май – още в 1.29 ч. след полунощ Луната се премества в огнения Стрелец. Изпълнени с ентусиазъм и оптимизъм, започваме да се стремим към повече познание, пътешестване, учене на нови неща, докосване до нови територии, екскурзии, обучения и търсене на вечните истини за живота. В 17.21 ч. е пълнолунието по оста Стрелец-Близнаци.

Двете Светила (Слънцето и Луната) застават точно едно срещу друго. Слънцето е в 8 градус в Близнаци, а Луната - в 8 градус в Стрелец. Тази ос е оста на ученето, пътуването и общуването.

Но докато Близнаци са съсредоточени предимно в пътуванията наблизо, началното и средното образование, любознателността на битово ниво, то Стрелец се насочват към пътуванията надалеч, висшето образование, връзките с чужбина и чужденците и любознателността на едно по-високо, философско равнище.

По пълнолуние често хората се чувстват напрегнати, така че днес и утре се опитайте да запазите спокойствие, да не се карате с околните и да си доставите достатъчно положителни преживявания, които да подкрепят душата и тялото ви да се справят с различните предизвикателства.

30 май – Луната е в Стрелец цял ден. В 2.46 ч. през нощта Меркурий излиза от Телец и сяда на своя трон в Близнаци. През целия ден се запазват хармоничните конфигурации, започнали в понеделник - голям воден тригон и хармонично хвърчило.

31 май - Луната е в Стрелец до 12.27 ч. на обяд. След този час влиза в земния Козирог. Луната в Козирог е суха, хладна и строга. Настройваме се на работна и професионална вълна, като се стремим към високи постижения и трудови успехи. Амбицията да се докажем е голяма.

• 1 юни - честит нов месец! Денят все повече се удължава, нощта е все по-кратка. Скоро ще посрещнем лятото. Колкото до планетите, Луната целият ден е в Козирог. Днес е добър ден за отмятане на много работа. Ще се почувстваме добре, като поработим здраво. Ще се усетим полезни, успешни, ефективни и ефикасни. Няколко любими за Козирога думи.

Освен представителите на земните знаци (Телец, Дева и Козирог), ще се чувстват отлично и представителите на въздушните и водните знаци (Близнаци, Везни, Водолей, Рак, Скорпион и Риби).

• 2 юни - Луната остава в Козирог и днес. Съхраняват се астро-тенденциите от предишните два дни.

• 3 юни - още в 1.07 ч. след полунощ Луната се премества във Въздушния Водолей и променя енергетиката по посока на повече лежерност и приятни емоции, точно като за неделя.

Днес се вижте с приятели и обменете идеи. Водолеят е хуманист и човеколюбец. Може да се включите в някаква благотворителна акция или да направите нещо добро за някого.

Денят е много хармоничен, освен хвърчилото има и друг положителен аспект - съвпадът Слънце-Меркурий в Близнаци тригонира великолепно със съвпада Луна-Марс във Водолей.

За седмицата са характерни следните планетарни и аспекти:

Хармоничната фигура Хвърчило, с водещи елементи Земя и Вода.

Слънцето вече е в Близнаци. Когато Слънцето транзитира в третия знак на Зодиака, всички ставаме по-подвижни, гъвкави, общителни, ученолюбиви, сръчни, желаещи да пътуваме и да се срещаме с хора.

Луната тази седмица изминава пътя от Скорпион до Водолей, като първоначално нараства до фаза Пълнолуние, след това е пълнолунната й фаза и накрая започва да намалява лека-полека.

Меркурий е в Телец до 29 май. Речта ни е по-бавна и премерена от обичайното за нас. Като цяло сме спокойни и търпеливи в общуването с другите хора. От 30 май Меркурий е на своя територия в Близнаци. Ставаме много по-бъбриви, динамични, любопитни, подвижни, дружелюбни.

Венера в Рак засилва нашата инстинктивна природа. В любовните си връзки сме грижовни, домошари и все ни се иска да се насладим на уют и вкусни гозби. Стремим се към сигурност във финансовата сфера.

Марс е във Водолей. Можем да станем свидетели на повече рицарски постъпки. Дано! Светът има нужда от идеализъм и благородство.

Сатурн седи на своя трон в Козирог и в момента е ретрограден. Той ще остане там още дълго време. Неговото структуриращо влияние се усеща силно. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта.

Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили. Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата. Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Юпитер е в Скорпион и също е ретрограден. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията. В момента и той се движи ретроградно.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран отскоро е в Телец и ще остане там до 25 април 2026 година.

Желая на всички успешна нова седмица, и осъзнато пълнолуние!

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com 
ел. поща: vihrogonche@abv.bg