Десет начина да направите добро впечатление на шефа си

  • Сподели:
Десет начина да направите добро впечатление на шефа си

В днешно време един от най-често срещаните страхове е свързан със загубата на работното ни място.

Когато веднъж сме успели да намерим подходящата работна среда и сме щастливи, от това с което се занимаваме, ние започваме да се страхуваме да не изгубим тази възможност и да не бъдем заменени от някой друг – по-бърз, по-ентусиазиран и по-обигран от нас.

Ако искаме да бъдем сигурни, че нашето началство ще разбере колко сме ценни за екипа, е нужно да направим няколко неща, чрез които да заздравим позициите си и да станем незаменими на работното си място. 

1.Концентрация и бързина 
 Винаги трябва да се стремите в очите на вашите шефове да изглеждате достатъчно мотивирани и енергични, това показва вашето желание за работа, както и прави добро впечатление на вашите шефове. 

2. Ранно ставане 
Повечето хора обикновено се стараят да стигнат на време или да не закъснеят за работното си място, а главното е, че трябва да се научим да ставаме по-рано и дори да сме с няколко минути по-рано на работното си място – когато сме точни или още по-добре, когато отиваме по-рано, ние ще направим добро впечатление на нашите шефове и това определено няма да остане незабелязано.

А още една полза от ранното ставане е, че ще имаме време да свършим задачите си навреме - без излишен зор и без докато бързаме да допускаме излишни грешки.
Ранно пиле, ранно пее и ранно пари взима! – Никога не го забравяйте. Всички преуспели хора по света са си изградили този навик и стриктно спазват правилото, че ранното ставане носи истински позитиви за тяхното материално израстване.

3. Поемайте отговорност за действията си
Никога не си измивайте ръцете с някой друг, когато направите грешка, просто поемете отговорност за нея, без да прехвърляте вината за случващото се на някой ваш колега – бъдете сигурни, че вашите шефове ще оценят честността ви и ще намерят най-правилното решение да излезете от неприятната ситуация, без да си създавате допълнителни черни точки пред тях.

Всеки шеф се стреми да изгради екип от честни и отговорни сътрудници, на които може да разчита безрезервно, затова не се скатавайте и никога не лъжете.

4. Приемете предизвикателството 
Неминуемо ще е нужно малко да се изпотите, ако искате вашите шефове да ви забележат и да направите добро впечатление е важно, никога да не отхвърляте поставените ви задачи и колкото и сложни да ви изглеждат, запретнете ръце и с песен на уста им докажете, че сте достатъчно способни и можете да се справите с всичко. 

5. Бъдете гъвкави 
Ще направите наистина добро впечатление на шефовете си, когато им покажете, че не се страхувате от новите предизвикателства, от промяната и че сте достатъчно гъвкави и се адаптирате лесно и бързо към новото. 

6. Действайте с размах 
Когато ви бъде поставена задача, никога не я отлагайте за по-късно, а веднага се заемете се с изпълнението ѝ. Старайте се да правите нещата бързо, мотивирано и разбира се – безпогрешно, така ще можете да съберете повече точки пред шефовете си.

7. Говорете на един език 
Бъдете в крак с новите събития, бъдете част от екипа, обменяйте работна информация и се старайте да бъдете достатъчно подготвени във всички сфери, които обхващат вашата работа.

Общуването ви с колегите, с шефа, правилното изразяване, както външният ви вид и начина, по който се справяте с настъпилите проблеми, говорят много за вас и са важен фактор, за това да се харесате на хората около вас, затова наблегнете на тези неща, ако искате да бъдете забелязани.  

8. Бъдете позитивни 
Изключително важно е да бъдете усмихнати и да излъчвате спокойствие. Никой не харесва и не иска да има в обкръжението си смръщени и раздразнителни хора, които не знаят защо са се събудили сутринта и какво точно трябва да направят с живота си, затова бъдете усмихнати и позитивни, излъчвайте щастие и доброта, това няма как да не остане незабелязано от всички около вас. 

9. Бъдете информирани 
Постарайте се непрекъснато да се сдобивате с нова информация, четете книги и попивайте знания и никога не си позволявайте да тъпчете на едно място, защото хората, които спират да се информират, нямат много перспективи за добро бъдеще.

10. Изглеждайте професионално 
Външният вид говори много сам по себе си за личността ви, за възможностите ви, за стремежите ви, затова се постарайте да изглеждате добре, да се обличате, според поставените стандарти във вашата фирма, както и да обърнете внимание на физическата ви форма, защото всички тези фактори са от огромна важност, особено когато искате да трупате точки пред своето началство и да му се харесате. 

Успех!