Десет начина да разнообразите връзката си

  • Сподели:
Десет начина да разнообразите връзката си

Чудите ли се как и с какво ново да изненадате любимия/любимата си? Искате ли да сте оригинални и неповторими? Разгледайте моите предложения за подарък с и без повод за вашата половинка.

1. 365 причини, заради които го обичате

Можете да се обясните в любов на малки листчета, които внимателно да завържете с мини цветни ластичета, да ги съберете в една кутия и опаковате като подарък. Така любимият/любимата ви ще може през цялата следваща година всеки ден да си припомня колко много е обичан/а от вас и да започва деня си с усмивка.

2. Кутия със спомени

Една година минава бързо, но и същевременно е изпълнена с толкова много моменти и събития, които ние често забравяме. Идеята е в една кутия периодично да слагате листчета, в които описвате какво е последното нещо, от което сте се впечатлили, изненадали, изживяли заедно. Нещо, което ви е зарадвало, вашите успехи, мили моменти и т.н.

В първите дни на следващата година или на произволно избрана от вас дата може заедно да отворите кутията и да прочетете тези моменти, припомняйки си емоциите, които сте изпитали тогава.

3. Интересна игра

На пъзел, не се сърди човече, микадо, анаграми, филми, табла, шах, тривиадор, риск печели, риск губи и много други... В забързаното ни ежедневие изпълняваме едни и същи рутинни дейности, с които не разнообразяваме нито нас самите, нито връзката си и свободното си време.

Игрите от детството, които ни се струват много далечни, могат да се преоткрият с една взаимна неделна игра, да вдъхнат живот на връзката, енергия и емоция в деня/вечерта ни и да ни разсеят от проблемите. Понякога улисани в задълженията си пропускаме да се насладим именно на тези моменти.

4. Изненадайте половинката си с ваучер за екстремно преживяване

Стига да няма страх от високо или от конкретното изживяване. Може да е за първи път, но си струва да се изживее, да се опита, защото остава спомен за цял живот, дава ни емоция, която със седмици носим със себе си, увереност, сила и успокоение.

• Панорамен полет с балон - това е полет на височина от около 300 метра. Балонът е завързан и не лети свободно. Издигането и спускането продължава около 10 минути, като в най-високата точка има престой от около 2,3 минути, след което следва и спускането.

Подходящо е за хора, които никога не са изживявали подобно екстремно преживяване и дори за хора, които имат страх от високо. Разкрива се уникална панорамна гледка пред вас, може да си направите снимки, видео, подходящо е за предложение за брак, за подарък или просто като начин да разнообразите или запомните някой уикенд или празник.

• Свободен полет с балон - след като вече сте изпробвали панорамен полет с балон, следващото по реда си е свободният полет, който ви предоставя възможността в рамките на 30 минути да полетите с балон, управляван от специалист, да усетите несравнимо чувство, да изпитате незаменимо удоволствие от плавното и лежерно летене на балона, докато правите снимки, видео, наслаждавате се на гледката и споделяте момента с любим за вас човек.

• 15/30 минутен полет с учебен самолет, управляван от пилот, с възможност за управлнение и от вас за няколко минути. Самолетът е двуместен, издига се на височина от около 400 метра. Ще имате възможността да се насладите на гледката директно от кабинката за управление, да управлявате самолета и да разгледате цялостно устройството на самолета.

• Офроуд сред гора, поля или планини - удоволствието да шофирате може да разшири кръгозора си с усещането на едно ново преживяване - офроуд. Управлявайки офроуд джип или бъги, имате възможност да контролирате скоростта, наклона, начина, по който преминавате през определеното препятствие. Това ще ви даде възможност да изпитате уменията си, да контролирате средството и да изпитате удоволствие от преминаването през всяко едно препятствие сред приятната и релаксираща среда на природата.

• Полет с парапланер - уникално изживяване... Придружени от инструктор, който управлява парапланера, имате възможността да се издигнете на височина до 500 м, да правите лупинги, доколкото вятъра и средството го позволява, да кръжите на по-голямо разстояние и да се любувате на гледката.

• Полет с делтапланер - изживяването е подобно като на това с парапланера, но средството и методът на летене са различни, както и чувството, което ни доставя то.

• Тандемен скок с бънджи - ако винаги ви се е искало да се изправите срещу страховете си и най-вече срещу страха от високо, мисля, че това е най-добрият начин. Някои хора предпочитат да го направят на максимални обороти и за целта избират възможно най-високите точки, от които това може да се осъществи - за нашата страна това е мостът Витиня.

Други пък, които се притесняват малко повече или предпочитат да градят постепенно увереността си, предпочитат по-ниски мостове. Също подходящ вариант е и скок от балон, който не се издига на такава височина (както споменах в по-горните точки около 300/400м).

5. Екскурзия

Организирането на една екскурзия е както забавно, така и интересно занимание за хората, които обичат да плануват и да подреждат дейността си. В същото време опознаването на нови земи, култури и езици носи много положителни емоции за всички участващи.

6. Бордови игри

На пръв поглед тези игри изглеждат на много хора сложни и объркващи, но всъщност са много лесно разбираеми, приятни за игра, много разтоварващи и разширяващи кръгозора ни. Могат да ни отвлекат от мислите за проблеми или ангажименти, но в същото време да развият логиката ни и подобно на другите игри - да сплотят отношенията на участващите.

7. Дневник-лексикон

Изберете една хубава тетрадка, тефтер или скицник, озаглавете я "Книгата на вашата любов", "Тетрадката" или по друг сантиментален за вас начин и впишете в нея взаимно най-важните събития от вашето съвместно жителство - датата на първата ви среща, на годежа, на сватбата, първи екскурзии и др. Спомени, които сте създали заедно.

Често забравяме тези моменти колко важни са били за нас и как са ни накарали да се чувстваме и се вглъбяваме в проблемите - всичко това вреди на нас и на отношенията ни с близките ни.

8. Дневник № 2

В книгата "Емоционалната интелигентност" в частта за овладяване на яростта и гнева, особено във връзката, основният съвет е отлагането на момента на избухване, задържането на гнева. Знам, че това е много трудно приложимо и изпълнимо, но според мен добър вариант е създаването на такъв дневник, в който всяка половинка да записва своите тревоги, притеснения, чувства за вина или обратното - обида.

Така след известно време, когато се успокоят емоциите и у двамата, четейки тези мисли те ще могат да влязат в положението на половинката си, да погледнат проблема от друг ъгъл, което може да помогне на спора или конфликта бързо да се разреши.

9. Направете клипче колаж с ваши снимки

Спомените избледняват, снимките и клипчетата обаче - НЕ. Има богат избор от апликации за целта както на телефона, така и на компютъра, които лесно може да разучите и да сглобите филмче за вашата връзка.

10. Кутия за мечти

Надеждата е моторът, който ни движи през тежката работната седмица, през цялата година и през трудните периоди. Колкото по-често човек мечтае и планува цветното си бъдеще, толкова по-оптимистично настроен е той, по-лесно се бори с проблемите. Така, визуализирайки бъдещето, продължава напред.

Инвестирайки време в създаването на такава кутия с ваши общи и индивидуални планове, мечти и цели, гарантира по-обнадеждените ви бъдещи дни и усмивките на лицата ви.