Доверяваш ли се на вътрешния си глас?

  • Сподели:
Доверяваш ли се на вътрешния си глас?

Правят ти предложение за бизнес. Знаеш, че можеш да се справиш, а и парите си струват. Логично погледнато, би трябвало да кажеш "Да" на отворилата се възможност и да се възползваш.

Въпреки това в себе си усещаш съпротива. Една част от теб ти казва, че е по-добре да подминеш.

Под влиянието на усещането започваш да разглеждаш по-задълбочено ситуацията и трезво анализираш какво точно събужда съпротивата у теб.

Даваш си време и отваряш пространство, в което да чуеш онзи дълбок глас на твоята автентична същност.

Дали ще го послушаш? Или пък ще му затвориш устата?

Ти си на ход!

Умението да слушаш себе си и да стигаш до осъзнато "Не" или "Да" говори за изключително себеусещане и хармонична връзка с мъдреца в теб. То е сигурна гаранция, че цялата ти енергия ще бъде вложена в стойностни дейности.

Парите и потенциалната печалба не са най-добрият критерии за това как да постъпваме, за да сме в хармония със себе си и да живеем автентично.

Лично аз с годините все повече започнах да разчитам на вътрешния си глас. Когато го чувам ясно, изборът между "Да" и "Не" е сравнително лесен, бърз и твърд.

Когато не го чувам, предпочитам да почакам и да си дам малко време. Добрата новина е, че колкото повече общувам със себе си, толкова по-ясно чувам.

Някои наричат този глас "интуиция", "пред-знание", "вътрешна мъдрост", "шепот на сърцето"… Термините не са от първостепенно значение. По-важна е практиката да общуваме със себе си пълноценно и да следваме себе си.

Целта?

Целта е семпла – единни, силни и устремени по пътя на автентичния живот.

Мнозина препоръчват да бъдем себе си? Напълно съм съгласен. Въпросът е "Как да бъдем себе си?". Един от отговорите е да слушаме не само гласа на разума, а и този на вътрешния си глас. И накрая бих попитал още веднъж:

– Доверяваш ли се на вътрешния си глас?

PS. В случай, че имате нужда от професионална подкрепа от психолог по пътя към вашия по-добър живот, ще се радвам да се обърнете към мен за консултация.

За още свежи хапки щастие станете ми приятели във facebook и instagram.