Ел Макферсън – жената с божествено тяло на 57

  • Сподели:
Ел Макферсън – жената с божествено тяло на 57

Австралийският фотомодел, актриса и бизнесдама Ел Макферсън навършва 57 години днес и продължава да буди възхищение у няколко поколения.

Още в началото на кариерата си Елинор Нанси Макферсън получава прякора Тялото, заради перфектната си фигура, на която и до ден днешен много момичета и жени могат да завиждат. Високата 182 см красавица е най-известна е с рекордните си пет появи на корицата на списание Sports Illustrated Swimsuit Issue, което ѝ печели прякора „Тялото“, даден ѝ от списание Time през 1989 г. Тя е основател, главен модел и творчески директор на редица бизнес начинания, включително такива за бельо и за продукти за грижа за кожата. Като актриса, Макферсън играе поддържащи роли в "Огледалото е с две лица" (1996) и в "Батман и Робин" (1997), както и главна роля в "Острието" (1997). Появява се и в сериала "Приятели".

Неизменно почитателите на Макферсън се чудят как тя поддържа перфектните си форми. Миналата година по време на първия локдаун, красавицата издаде част от своето ежедневие. В интервю за Gritty Pretty Ел споделя, че сутрин се буди много рано, около 5 часа. Никога, обаче, не посяга първо към мобилния си телефон, а прави дихателни упражнения и медитира, за да може да събере позитивната енергия, от която се нуждае, за да започне деня си в добра кондиция. „Медитацията за мен е много проста. Просто си седя тихо, но седя, а не лягам и след това дишам, броя си вдишванията. Влизам в спокойно състояние и след това просто слушам – слушам за напътствие вътрешния си глас, успокоявам ума си. Този вид връзка е много важна за мен“, споделя Макферсън и добавя, че здравословното хранене също е много важно. Нейната диета е изградена от яденето на много зеленчуци, които тя обожава. „Обичам да ям продукти, които са сезонни. Храненето на растителна основа е толкова лесно и икономично“. В хранителния й режим са включени още зърнени и супер храни, като се стреми да яде поне пет пъти на ден.

 

Ел Макферсън – жената с божествено тяло на 57