Етерично масло за всяка зодия

  • Сподели:
Етерично масло за всяка зодия

Астрологичните знаци са чудесен начин да научите повече за уникалните си личностни черти или лични предпочитания. Те могат да ви помогнат да се насочите към следващото си приключение в пътната карта на живота. Зодиакът не е предназначен да определи напълно какво ви прави уникални като личности, той може да бъде чудесен инструмент за допълване на вашето пътуване навътре към себе си.

Същото може да се каже и за етеричните масла. От векове хората използват ароматерапия, за да дадат възможност на тялото и духа да си отпочинат. А когато тялото и ума са в хармония, вие се чувствате щастливи и позитивни. Какво етерично масло, обаче, да изберем?

 

Водолей

Като типични въздушни знаци, Водолеите постоянно търсят свободата, от която се нуждаят, за да следват мечтите си. Умни, креативни и независими, представителите на този зодиакален знак имат нужда непрекъснато да развиват мисловната си дейност, за да се чувстват мотивирани. Най-добрите етерични масла за Водолеите са тези, които стимулират ума им.

Етерични масла за Водолей: кедрово дърво, черен пипер и хелихризум.

 

Риби

Рибите са известни сред останалите зодиакални знаци като състрадателни, нежни и интуитивни хора, които се интересуват дълбоко от другите и търсят начини да споделят радостта си с тях. Като по-емоционален и романтичен знак, родените под знака на Риби избират прецизно етеричните масла и ги използват най-вече за облекчаване на тревожността и подобряване на настроението.

Етерични масла за Риби: здравец, лайм и нероли.

 

Овен

Като първи знак на зодиака, Овните се отличават като ярки личности и притежават всички качества да бъдат лидери. Хората, родени под този знак, са известни с увереността си, оптимизма и страстта си. Етеричните масла, които пасват най-добре на представителите на зодия Овен са тези, които повишават енергията, утаяват агресивните емоции и мотивират личността.

Етерични масла за Овен: мента, грейпфрут и сандалово дърво.

 

Телец

Хората, родени под знака на Телец, са прагматични, отговорни, търпеливи и често са гласът на разума в неудобни и стресови ситуации. Роден под владичеството на Венера, този земен знак се справя особено добре с употребата на етерични масла, които допълват тяхната топла личност, насърчават чувството за защита и насърчават благородството им.

Етерични масла за Телец: канела, смърч, и ветивер.

 

Близнаци

Родени под знака на Меркурий, Близнаците често са в постоянно състояние на движение. Възбуждащи и естествено харизматични, тези ярки хора винаги търсят нови начини да се забавляват и да забавляват останалите. Етеричните масла, които се съчетават добре с личността на Близнаците, са те зи, които облекчават неспокойната енергия.

Етерични масла за Близнаци: мандарина, жасмин и иланг иланг.

 

Рак

Естествено интуитивната и упорита личност на Рака прави тази зодия невероятно съпричастна и чувствителна към душевните състояния и емоции на останалите. Раците имат силно развито въображение, склонни са да защитават останалите и да се поставят на тяхно място. Етеричните масла, които подхождат на тази зодия са тези, които успокояват тревожните чувства, повдигат настроението и насърчават творческия процес.

Етерични масла за Рак: босилек, розово дърво и балсам Перу.

 

Лъв

Управлявани от слънцето, родените под знака на Лъва се считат за хора с лидерски качества. Тези личности са невероятно уверени в себе си и доминиращи в своите общества, като същевременно остават еднакво щедри и сърдечни към тези, за които ги е грижа. Лъвовете боравят добре с етеричните масла, като търсят такива, които да облекчат стреса и да ги насърчат в правилната посока.

Етерични масла за Лъв: бергамот FCF, миртол и палмароза.

 

Дева

Като земен знак, родените под знака на Дева са дълбоко свързани с човечеството и земята и са невероятно пригодени към промените, които се случват около тях. Смятани за лоялни, любезни и трудолюбиви, Девите са силно организирани и желаят величие във всичко, за което мечтаят. Девата има нужда от етерични масла, които предизвикват увереност, вдъхват мъдрост и спокойствие.

Етерични масла за Дева: мащерка, садж и пачули.

 

Везни

Дипломатични и справедливи, родените под знака на Везни често се възприемат като миротворци във всяка група. Родени под владетелството на Венера, Везните са невероятно големи любители на изкуството, обучението и приятелството. Етеричните масла, препоръчвани за лицата, родени под този знак, са тези, които помагат за подобряване на психиката и успокояване на нервните състояния.

Етерични масла за Везни: розмарин, чаено дърво и нард.

 

Скорпион

Хората, родени под водния знак на Скорпион, са невероятно изразителни в емоциите си и често са някои от първите, които говорят с приятел в нужда. Находчиви, смели и свирепи в своята лоялност, Скорпионите са отлични лидери и добри спътници в живота. Най-добрите етерични масла за Скорпион са тези, които укрепват психичния фокус и намаляват чувството на крехкост.

Етерични масла за Скорпион: давана, римска лайка, свещен тамян.

 

Стрелец

Родени под ръководството на Юпитер, Стрелците са някои от най-любопитните и енергични знаци в зодиака. Тези хора са известни със своята щедрост и голямо чувство за хумор и имат голяма склонност към пътуванияи приключения. Маслата, които се препоръчват за Стрелец са тези, които поддържат ума, насърчават концентрация и намаляват на чувството на самота.

Етерични масла за Стрелец: витекс Бери, кардамон, тамян Серата.

 

Козирог

Козирозите често имат голямо чувство за независимост и отговорност, което им помага както в личния, така и в професионалния живот. Като земен знак, Козирогът проявява голям самоконтрол и е страхотен в изготвянето на планове и изпълнение на целите. Етеричните масла, които са подходящи за родените под знака на Козирог, са тези, които стимулират паметта, подмладяват ума и предизвикат позитивни мисли.

Етерични масла за Козирог: семена от моркови, корен от джинджифил и синята тъпан.