Философията на живота се крие в отговорите на три ключови въпроса

  • Сподели:
Философията на живота се крие в отговорите на три ключови въпроса

Живял някога един цар, който се вълнувал от мъдростите и философията на живота. Искал да намери тази мъдрост, която да му помогне да управлява добре своето царство, но и да владее сам себе си. Ето защо той започнал да търси философията в самия живот.

Така разбрал, че философията на живота се крие в отговорите на три основни въпроса:

1. Кое време е най-важното?
2. Кой е най-важен?
3. Какво е най-важно да се най-важно да се направи?


Царят дълго търсил отговорите на философските въпроси, но накрая ги намерил, благодарение на един скитник, когото срещнал. Преди да прочетете отговорите, помислете и си отговорете на тези три въпроса.

1. Бъдете в настоящето

Въпреки че всеки от нас знае отговора на първия въпрос, често го забравяме. Разбира се, че най-важното време е тук и сега. Ето защо бъдете в него, бъдете в настоящето. Ако искате да кажете нещо на някого, да се извините, да споделите, да промените, действайте сега, не утре.
Поставете началото днес и продължете да го развивате. Уловете момента, защото понякога става твърде късно.

2. Любовта

Вторият въпрос предполага дълбок размисъл. Отговорът е, че най-важният човек е този, с когото сте в момента. Комуникацията между вас, любовта, която е важно да отдавате един към друг са най-важни, за да постигнете всичко останало в живота си. Разбира се не забравяйте и собственото си Аз. Започнете деня с усмивка, погледнете се в огледалото, поздравете се за добро утро, не забравяйте за вашите нужди и желания.

3. Бъдете внимателни

Най-важното нещо, което трябва да направите е да сте внимателни. Какво означава това? Бъдете внимателни и се интересувайте от това, което се случва сега в момента, заедно с човека, който е до вас. Не бързайте с решенията и търсете отговорите в живота.