Индия с най-много желаещи за екскурзия до Луната

  • Сподели:
Индия с най-много желаещи за екскурзия до Луната

Само три дни остават до крайния срок за кандидатстване за безплатна екскурзия до Луната, а броят на желаещите не спира да се увеличава.

10 дни след като японският милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси 8 души, които да полетят заедно с него напълно безплатно с полет на Space X като първи космически туристи до естествения спътник на земята, вече над 300 000 души от 237 държави и територии от целия свят са заявили желание да го придружат. Маедзава публикува в личния си профил в Twitter и кратък списък с 15-те държави, от които има най-много желаещи. Кандидатурите са анонимни, но най-голям брой са получени от жители на Индия. Щатите са на второ място, а на трето са Япония. Четвърто и пето място заемат съответно Франция и Великобритания, а след тях плътно се нареждат Испания, Канада и Турция. Германия е на 10-то място по брой желаещи за полет до Луната, а следващите пет държави са Колумбия, Бразилия, Русия, Италия и Нидерландия.

До края на месец май 8-те души ще бъдат избрани, като целият процес ще премине през няколко кръга, включително онлайн интервю и медицински преглед.

42-годишният Маедзава обяви още в началото, че търси творчески ориентирани личности от целия свят. Засега не е ясно колко български граждани са се записали за пътуването. От популярните личности у нас само поп певецът Миро обяви официално, че си е пуснал кандидатура за пътешествието.