Искаме пари, нова работа, идеален партньор, но...

  • Сподели:
Искаме пари, нова работа, идеален партньор, но...

Мамо, защо още няма сняг? Нали идва Коледа? Нали ми каза, че винаги когато много искаш нещо, то се сбъдва? Защо, защо още няма сняг?

Ела, седни за малко до мен. Ще ти разкажа нещо. Помниш ли онзи човек, когото срещнахме вчера на улицата, този, който беше без палто и имаше скъсани обувки, въпреки че навън духаше мразовит вятър?

Знай, миличка, че той и още хора като него се молят всеки ден и искат много повече от теб снегът да не завали скоро. Тези хора нямат дом, не могат да се радват на падащите снежинки, гледайки ги през прозореца на топла стая.

Когато се сърдиш и тропаш с краче, че все още няма сняг, помисли колко се радват те, че все още земята е суха, че могат да вървят без краката им да се намокрят.

Недей да спираш да вярваш в това, че желанията ни се сбъдват, когато много искаме да е така. Просто се замисли, че може би за някой друг е много по-важно това да не се случи.

Ето така беше обяснила на дъщеричката си защо няма сняг една моя учителка. Няма да забравя думите й. Винаги, когато искам нещо много силно и въпреки това то не се случва, се сещам за тази история.

Искаме пари, нова работа, идеален партньор до себе си… И сигурно заслужаваме всичко това. Но някой, някъде там навън може би се моли по-силно от нас…