Истории за живота - да срещнеш любовта след 70-те

  • Сподели:
Истории за живота - да срещнеш любовта след 70-те

След като съпругата на Джим Адамс умира през 2017 г., той смятал, че остава завинаги сам. Със съпругата му били женени от 38 години и живеели пълноценен живот, през който отгледали деца и внуци. Художник и пенсиониран професор, родом от Филаделфия - който се мести във Ванкувър през 1970 г. - Джим бил доволен от работата си в света на изкуството.
През 2020 г. ежедневието му не се различавало от това на останалия свят и също се оказал в условията на карантина. Прекарвал време в ателието си, докато един ден не решил, че ще опита онлайн срещи и запознанства. Така открива "Silver Singles", сайт, който помага на хора над 50-годишна възраст да намерят отново любовта. В рамките на една седмица след създаването на профила си той съвпада с Одри Коутс. Сайтът, който оценява пригодността на потенциална двойка по техните общи интереси, определя съвместимостта им на впечатляващите 94 %. Джим и Одри се срещат на 15 октомври 2020 г.

Одри от четири години била член на "Silver Singles", но рядко посещавала профила си и дори възнамерявала да го анулира. След развода си е била на редица срещи, създала е много приятелства, но така и не е намерила истинската любов.
„Имах пълноценен живот и бях щастлива. Семейство, добри съседи и приятели. Щеше да е чудесно, ако имах и с кого да споделя живота си.", казва Одри.
Изведнъж 79-годишната жена, родена и израснала във Виктория, Британска Колумбия, получава съобщение от Джим, което не може да пренебрегне. До този момент не е имала такава висока съвместимост с друг човек, над 82 %.
"Ние просто си паснахме. Учудени сме, че процентите ни не са 100."

През следващите десетина дни двойката прекарва по два часа всяка вечер във FaceTime. Свързала ги общата им любов към изкуството, класическата музика и театъра, като и двамата са членове на техните местни концертни асоциации. Доброволчеството и участието им в общността били общи страсти, тъй като и двамата служили в редица комитети откакто се помнели. Наред с всичко казано до тук, ги свързват и общи приятели.

Дошъл моментът, в който да се срещнат лично, но заради ковид пандемията Одри изпитвала известни колебания.
Съобразявайки се с това Джим я поканил на обяд в местното бистро, което почти винаги било празно.
Очевидно първата им среща минава перфектно, защото три месеца по-късно Одри и Джим заживяват заедно в неговия дом на тихата му крайбрежна улица в Уайт Рок, Ванкувър. На 26 май 2021 г. ù предлага брак по време на вечеря, подарявайки пръстена от своята покойна майка, в стил ар деко от 1939 г. 

"Спомням си, че извадих пръстена от джоба си, внимавайки да не го изпусна в пастата. Изглеждаше, че живея с нея от години и се познаваме от цяла вечност. Започвайки дадено изречение от моя страна, Одри го довършваше от своя. Бяхме свързани. Тогава какво чакахме?
Единствената причина, поради която загубих толкова време да ù предложа, беше, че откриването на подходящия пръстен ми отне два месеца."

Планирането на сватбената церемония било в ръцете на Одри.{GALLERY}
Тя се състояла на 25-ти септември в близкия голф клуб, в присъствието на единадесет близки семейства, включително техните деца и внуци.
 Ден след церемонията синът и кумът на Адамс, Джей Джей Адамс, сподели щастливата новина със своите последователи, заедно със снимка на Джим и Одри в деня на сватбата им: „Баща ми направи невъзможното - намери любовта по време на пандемия - на 77 години, не по-малко!"
Публикацията веднага се превърна във вайръл и има повече от 155 000 харесвания и над 4000 споделяния. За разлика от повечето популярни туитове в мрежата, е почти невъзможно да се намери някакъв отрицателен коментар.

"Това ни донесе известна радост. Да погледнем всички тези чувстващи се щастливи хора, особено в такива времена, в които сме гладни за добри новини и може би някои от нас са самотни.", заяви Одри.

Младоженците нямат планове за меден месец, вместо това предпочитат да стоят у дома, гледайки заедно любимите си детективски предавания.
"Живеем на тиха улица и имаме спокоен живот. Можем да прекараме дни наред, правейки наглед простички неща. Ако навън вали, дори не е нужно да излизаме. Ще рисувам картините си и ще разтривам краката на Одри", казва Адамс.

До януари месец Адамс има 10 картини, изложени в Художествената галерия във Ванкувър. Една от неговите творби, автопортрет, има малко великденско яйце, което загатва за новата му любов. На картината той носи пръстен на лявата ръка, на който е изписано името на новата му съпруга. Адамс завършва творбата, преди дори да разкаже на семейството си за Одри.
„Имал съм много изложби, но така и не достигнах първия си голям пробив, докато не прехвърлих 70 години. Всичко е въпрос на търпение, същото е и с любовта. Трябва да бъдете търпеливи и нещата, които искате, ще ви се случат. Няма никакво значение на каква възраст сте. Разполагате с опит през целия си живот. Това е просто още един, който ще прибавите.", сподели Джим.

Истории за живота - да срещнеш любовта след 70-те
Фото кредит: Instagram/@julierandphotography
Истории за живота - да срещнеш любовта след 70-те
Фото кредит: Instagram/@julierandphotography