Излейте чувствата си в писмо

  • Сподели:
Излейте чувствата си в писмо

Излейте чувствата си в писмо, а после го скъсайте. Целта е да намерите отдушник и да се освободите от безсилния гняв и емоциите, на които не можете да дадете воля пред някой друг.

Предлагам ви се една възможност за разтоварване, без да се притеснявате, че всичко трябва да се получи от първия път и без да се безпокоите, че някой ще ви осъди за тази постъпка.

Може би това би било неуместно, може би не сте наясно какво точно да кажете, но нещо ви гризе отвътре и не сте в състояние да се освободите от това чувство? Отделете време за едно писмо, което можете да преписвате, колкото си искате, докато не останете доволни от резултата.

Никой, освен вас, няма да види какво сте написали, така че свободно излейте душата си и ще ви олекне.

МЕТОД:

1. Вземете лист и химикал 

Просто вземете хартия и писалка и започнете да пишете: „Скъпи…”, „Уважаеми…” или каквото обръщение сметнете за подходящо.

2. Кажете всичко, което ви тежи на душата

Гневете се, ругайте, обиждайте, ако ви се иска. Ако става въпрос за нерешен проблем между вас и друг човек, дайте воля на чувствата си. Пишете как се чувствате, колко сте обидени. Как сте страдали. Как страдате още. Напишете всичко.

Дори ако за това са ви необходими дни наред, направете го. Може да се случи да свършите с писмото набързо, но няколко час по-късно да се сетите за нещо, което сте забравили.

Продължете и добавете каквото ви хрумне – няма значение колко глупаво, банално, ужасно или сантиментално е то.

3. Когато почувствате, че вече всичко е казано, унищожете писмото

Някои хора обичат да палят подобни писма и да ги гледат как изгарят. Други ги накъсват драматично на възможно най-дребни късчета, след което ги изхвърлят. Постъпете, както ви подсказва вътрешното чувство, че ще е най-добре за вас.

Това е много стара техника. Някога хората са намирали отдушник за чувствата си по този начин.

След като човек веднъж вече си е казал думата по отношение на миналото, той сякаш обръща неговата страница и вече може много по-спокойно да продължи напред, към едно по-ясно бъдеще.

Още от автора:

Книга "Как да управляваме емоциите си“

Медитация 16: За чудеса

Медитация НЛП 21: За щастие

Медитация 18: За вътрешни ресурси

Медитация "Вътрешно дете"