Как да изразите желанието си така, че Вселената да ви чуе

  • Сподели:
Как да изразите желанието си така, че Вселената да ви чуе

Не само по време на празници, а и през "обикновените" дни от годината си пожелаваме съкровени неща. За да се изпълнят обаче, трябва да ги задаваме правилно – така, че Вселената да ни "чуе"!

Как да ги отправяте? Ето няколко съвета на психолог-консултанта Евгения Брайт.

1. Желанието трябва да бъде едно

"Иска ми се да имам седем милиона. Три - за да си купя луксозен апартамент, един за хубава кола, други два – за да обиколя света... " Спрете!

В желанието ви се крият куп други желания, свързани едно с друго като матрьошки. Тази многослойна структура не работи!

За да се изпълни всяко от индивидуалните желания, трябва да работите за него поотделно. Например представете си, че сте майка. Детето ви иска 100 лева, за да построи къща за хамстера, и му трябват дъски, пирони, чук... То е изчислило, че 100 лева ще му стигнат за всичко.

Но вие, като родител, знаете, че вкъщи имате чук, дъските можете да намерите от някъде без пари, а пироните струват 5 лева. Така хамстерът ще има дом, детето - удоволствието от творческата работа, а вие ще сте решили въпроса с минимум средства.

Същото се случва между нас и Вселената - основният наш благодетел, и тя винаги ще действа по най-рационалния начин. Така че, разбийте своето желание на отделни компоненти.

2. Желанието ви не бива да е условие за изпълнението на други желания

Защо са ви нужни седем милиона? За да си купите апартамент, кола, да развъртите бизнес, да откриете солидна сметка в банката, да изплатите дългове и т.н. Всяко от тези желания (апартамент, кола, бизнес, дълг) обаче трябва да обосновете отделно. Защо ми е необходим апартамент? За да се отървете от опеката на родителите.

Защо ви е да се отървете от родителската опека? За да имате повече лична свобода. Какво ще се случи, след като желанието ви се сбъдне? A: "Ще бъда ..." Какво ще бъдете? Ако във вашия отговор се крият чувства, желанието ви е правилно зададено.

3. Желанието предизвиква чувства, а не мисли за нови желания

И така, какво ще се случи с вас, след вашето желание се сбъдне? Правилният отговор: "Ще се чувствам щастлив/а, удовлетворен/а..." Или нещо подобно.

Да се върнем на седемте милиона. Когато имате A (т.е. седем милиона), ще можете да имате Б, B, Г, Д. Ако това не ви навежда на специални чувства, а на усещането, че с парите ще можете да направите нещо друго, значи желанието е грешно. Наистина ли искате и останалите неща? Тогава си ги пожелайте отделно!

Ако апартаментът е само средство да се отървете от родителската опека, пожелайте си именно това – разбиране от страна на родителите и ненарушаване на личното пространство. Защото може да се сдобиете с апартамент, но не и да се отървете от опеката. Така че, мислете за резултата от вашето желание - Вселената олицетворява именно резултата.

4. Желанието да бъде "екологично чисто"

Това означава, че в резултат на неговото удовлетворяване никой няма да пострада. Как да се избегне неудобството на другите, макар и причинено неволно? За съжаление е невъзможно да се избегнат житейските проблеми. Напълно е възможно вашето изгарящо желание да се сдобиете с апартамент да доведе до факта, че ще го получите в наследство от внезапно починал роднина. Важно е да помните, че Вселената контролира всичко, затова просто се отпуснете и приемете нещата такива, каквито са.

Защо не бива да създавате съзнателно неприятности? Да речем, вие мислите, че сте прави, и че обектът заслужава да бъде наказан. Но дали вашата правота е "най-правилната"? Мислите ли, че имате право да наказвате или помилвате? Желанията са като бумеранг – имат лошия навик да се връщат, затова нека при вас да се връща само добро – тогава няма да се страхувате от завръщането на "бумеранга".

5. Желанието трябва да се отнася само за вас, а не за друг човек

Много често има такива желания: "Искам детето ми да...", "Искам мъжът ми..." Това желание не работи!

Не, защото е безнадеждно, а защото е неправилно изразено, просто трябва да го промените малко. Желанията трябва да се отнасят до вас, макар и да са свързани с дете, съпруг, родител и т.н. Те могат да изглеждат по следния начин: "Искам да бъда горд/а с детето си", "Искам да бъда щастлива дълги години, заедно с мъжа си"... Изведете на преден план своите чувства във връзка с изпълнението на вашето желание.

6. Желайте максималното. Колкото повече искате, толкова повече получавате – така е наистина!

Ако искате кола - нека бъде най-хубавата! Вселената е огромна, неизчерпаема и безгранична. Всички ограничения, които ви спъват в живота, са породени от вашето въображение, затова оставете го да полети най-високо!

Още съвети:

- В желанието не бива да определяте срокове. Може би наистина имате нужда от нещо в точен момент, но Вселената ще го изпълни в най-оптималния момент, когато е най-добре за всички, включително и за вас. Отпуснете се и не поставяйте времеви рамки.

- Започнете с малко. Колкото е по-голямо желанието ви, толкова по-трудно ще се изпълни – нали и художникът, решил да нарисува монументална картина, започва от един лек щрих?! Когато вашите малки желания започнат да се изпълняват, ще почувствате собствената си сила и тя ще ви даде увереност. Ще имате повече доверие в себе си. В края на краищата, ако можете да повлияете на малките неща, ще можете да го направите и в голям мащаб. И ще имате по-специален усет за "шанс."

- Законът за причината и следствието – той засяга абсолютно всички, затова, като помислите за следващото си желание, опитайте се да избегнете всички негативни чувства и действия. Особено чувства!

- Не говорете с никой друг за своите желания! Не забравяйте, че всички ние живеем в пресечната точка на различните желания на различните хора. Така че колкото по-малко хора знаят какво сте си пожелали, толкова по-малко вероятно ще бъде изпълнението на вашето желание да окаже влияние върху околните.

- Записвайте желанията си - Хората, които не са много опитни в работата над своето съзнание, ще избегнат объркване, ако първо напишат своите желания на лист. Съхранявайте тези листове и периодично ги преразглеждайте. Когато желаете нещо, стремете се към душевно удовлетворение. Бъдете щастливи!