Как да се свържем с Висшия разум?

  • Сподели:
Как да се свържем с Висшия разум?

Имате ли усещането, че сякаш нещо сте преживели, но тук и сега осъзнавате, че не сте. Това е така нареченото дежа вю. Става дума за психично преживяване, което сякаш се е случило на вас, в миналото, но то би могло да е и нещо от бъдещето. Това е онова шесто чувство, за което сме чували, чели или пък знаем.

Човек се ражда с пет сетива: зрение (очите), слух (ушите), обоняние (носа), вкус (езика), допир (кожа и усещания). Истината е, че повечето от нас понякога имат развито от едно до две сетива, а другите остават неразвити.

Освен това има и едно шесто чувство, което може да бъде наречено интуиция. Шестото чувство е дар от Твореца, който малцина използват. То ни помага да се свържем с Висшия Аз (Твореца). За какво ни е нужно това свързване?

Всички умове са част от едно висше съзнание. Случва се човек да се лута, да се обърква, да не знае пътя и посоката си. Когато се свърже с Висшия разум, той директно черпи информация от Източника, от Висшия Аз. Висшият Аз го наставлява, успокоява го. Дава нужния отговор на въпросите му.

Как става това?

Нужно е време, търпение и дълга практика. Ето стъпките:

1. За да призовете Висшия разум е необходимо да останете насаме, да имате своето пространство и време, да не ви безпокои никой.

2. Подходящо е тиха музика, хипнотична или просто релаксираща, отпускаща. Може да затворите очи и да се отпуснете на мястото, където сте (стол, кресло или диван, легло).

3. Дишането става бавно и равномерно, практикувайте го 5 - 10 минути. Целта е да достигнете до променено ниво на съзнанието. (постига се чрез медитация и хипноза). Това е т.нар. алфа ниво (7.5-12Hz - има музика на такава честота).

4. Визуализирайте. Представете си любимо ваше място, където се чувствате добре. Вижте го това място през петте си сетива - какво виждат очите ви, какво чуват ушите ви, какъв е цветът на мястото, температурата, как точно се чувствате. Останете в тези усещания и настроения за няколко минути (5 - 7 минути), докато не се потопите изцяло в този хубав спомен, сякаш се случва тук и сега.

5. Извикайте на това място да дойде Висшия разум.

6. Задайте си въпросите към него. След което БЛАГОДАРЕТЕ на Висшия разум, че е тук за вас.

7. Излезте от това състояние и запишете всичко, което ви хрумне в момента, дори и да е несвързано или безсмислено на първо четене. Не спирайте да пишете поне 10 - 15 минути.

8. След това оставете листата (тефтера) и се върнете към записките си след няколко дни.

Всичко, което се е случило, случва се и предстои да се случи, съществува във Висшия разум.

Тази практика за някои хора ще отнеме повече време, за други ще стане невероятно бързо.

Една добра практика е: Хипноза

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".