Как да си поставяме ясна цел и да я постигаме?

  • Сподели:
Как да си поставяме ясна цел и да я постигаме?

Едно невероятно нещо за нашето подсъзнание е, че то не различава реално от нереално, не знае отрицанието "Не", Не мога, Не искам... За да стане нещо реално за вас, трябва да имате съвсем ясна идея за цел или желана развръзка.

Как да си поставяме ясна цел?

1. Целта ви трябва да е позитивно изказана. Мислете какво искате, а не какво не искате.

Например, отговорете си на следните въпроси: Какво искаш? Зависи ли от теб? Как критериално ще разбереш, че си го постигнал? (Какво ново ще видиш, чуеш и почувстваш?). Постигането на целта трябва да е под ваш контрол, да не зависи от други хора.

2. Къде, кога и с кого вървите по пътя и постигате целта си?

Какви ресурси имате и с какво точно разполагате за постигането на целта? Какви трудности бихте срещнали по пътя си? Как ще ги преодолеете? Имате ли алтернативни пътища? (План Б)

3. Вашата цел екологична ли е?

Как целта ви ще повлия на другите хора? А на други неща? Полезна ли е целта за общото добро? Как да постигате целта си?

4. Какви ще са първите ви крачки? Откъде ще започнете?

Имате ли подготвен план? Дори и да ви е трудно да го направите, започнете с една единствена стъпка. Направите ли я, после идва и втората. Нужно е само да се осмелите да започнете.

Когато имате в главата си ясна цел и добре формирана желана развръзка, може да си представите какъв ще е животът ви, когато тази цел или тази развръзка вече се е осъществила. Вие започвате да визуализирате и така да променяте програмирането на съзнанието си, което е последвано от още и още промени.

Така съзнанието и подсъзнанието ви ще са в единство - ще работят заедно за постигане на много възможности по пътя си на осъществяването на целите ви, които възможности ще ви помогнат да ги постигане бързо и с лекота.

Коя е вашата начална точка за постигане на конкретна цел? Напишете план и се съсредоточете върху желаното.

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".