Как да си върнем самочувствието за секс след пандемията

  • Сподели:
Как да си върнем самочувствието за секс след пандемията

Може и да ви изглежда странно да прочетете история за това как да се чувствате по-секси. Може би в този момент се притеснявате повече за здравето си, може би се вълнувате прекалено много от политическата обстановка в страната, може би се притеснявате как ще гледате децата, ако отново затворят всички или дали ще имате работа и всичко, свързано с пандемията.

По време на моменти, като този, в който се намира светът в момента, мозъкът ни е зает да се бори със стреса и вероятно мисли като тези дали изглеждате секси не ми минават през главата. Важно е, обаче, да не забравяме, че трябва да се грижим за нашето тяло и ум, а какво по-хубаво от това да правим любов с любимия човек и да се чувстваме привлекателни.

 

Световни секс терапевти дават съвети, стъпка по стъпка, как да се почувстваме по-секси.

 

1. Определете сексуалната си енергия преди пандемията

Преди да констатирате, че сте загубили своята „искра за секс“, опитайте се да си спомните какви са били сексуалните ви стремеж и чувственост преди пандемията. И ако наистина мислите, че има проблем, че вече не се чувствате привлекателни и не искате да се отдавате на интимност, не е лошо да си вземете подходяща литература, да поговорите с партньора си за това, което чувствате или просто да си купите нещо ново и секси и да си го облечете.

2. Намерете си време, за да се отдадете на удоволствието

Може да ви се струва трудно да намерите достатъчно време за пълноценно сексуално изживяване, но е важно да си го отделите, защото иначе сте на прага да забравите какво е това истински секс. Трябва да си отделяте време за удоволствие, както отделяте за работни и или социални ангажименти.

3.Разберете, че тялото ви вероятно се е променило

Всичко, което се промени през последната година, се е отразило и на ума и на тялото ви. Те също са се променили. Но това не означава, че трябва да е за лошо. Да, формите ви може да са се попроменили заради по-честото седене вкъщи, но това не означава да отричате този факт, а напротив – да свикнете с тялото си, да го заобичате и да знаете, че то е само външна обвивка, която ако харесвате вие самите, и другите ще я харесват. Намалете стреса, дали като изключите телевизора или като си намерите хоби, което да ви зарежда – изборът е ваш.

4. Помислете за различни места за секс вкъщи

Продължителното стоене вкъщи определено може да ви докара до етап от живота, в който да ви е писнало от обстановката в собствения ви дом. Това допълнително може да намалява сексуалното ви желание и да ви кара да не се чувствате секси, ако по цял ден сте с пижама или домашно облекло. Всеки иска приключения и когато не може да ги получи по време на пандемия се затваря в себе си. Не забравяйте, че сте секси, дори в пижама, и че леглото и дивана не са единствените места, на които можете да се отдадете на страстни занимания.

5. Сложете си най-секси бельото 

Стоенето вкъщи и фактът, че няма къде да излезете или пък не искате, може да ви принуди да забравите какво има в гардероба ви. Но съвсем скоро то може да ви потрябва, затова често отваряйте шкафовете и си слагайте нещо секси. Хем да видите дали ви харесва все още начинът, по който ви седи, хем да поддържате огъня жив.

6. Не се страхувайте да говорите открито за сексуалния си живот

Ако не говорите открито за сексуалните си желания, независимо дали сами със себе си или с приятели, рискувате да попаднете в зоната на здрача и да забравите какво удоволствие е сексът. Затова говорете, това ви дава самочувствие, а чувствайки се отново секси, животът може да се върне и към старото „нормално“.