Как да си възвърнем желанието за сексуален живот?

  • Сподели:
Как да си възвърнем желанието за сексуален живот?

Намаленото либидо е срещано явление. "Апетитът идва с яденето" е казал народът. Но ако продължително време не изпитваш желание за секс, това може да е признак за емоционални проблеми.

Как да си възвърнем желанието за сексуален живот?

1. Говори за евентуалния си проблем със своя партньор - открито. Потърси първоизточника за ниското либидо. Понякога може да е в резултат от отношенията в двойката - разочарование, обида, гняв, тайна... А понякога може да е в резултат на личен емоционален проблем - тревожност, депресия, стрес, ниска самооценка, срам…

2. Създай приятна атмосфера - докосвайте се с партньора, дръжте се за ръце, говорете, прегърнете се, гушкайте се продължително, целувайте се. Целувката е много мощен инструмент за сближаване и комуникация.

3. Не мисли, че нямаш сексуално желание, а се остави да бъдеш спонтанен. Дай си толкова време, колкото ти е необходимо. Създай си настроение. Остави се на сексуалната игра, без да мислиш за самия акт.

4. Не мисли за оргазъм. Премахни това задължение, че непременно трябва да стигнеш до него. Нека нещата се случват от само себе си.

5. Потърси специалист. Много хора са срамежливи да говорят свободно на тази тема. Заслужава си да се поговори с психотерапевт, защото намаленото либидо е нещо временно. Редовният сексуален живот повишава самочувствието, самоувереността, доброто настроение. Заслужава си!

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".

Една добра практика е Хипноза.

Хипноза и НЛП 12: Моето ново Аз.

Хипноза "Отговор на въпрос".