Какво позитивно можете да извлечете от ретроградния Меркурий

  • Сподели:
Какво позитивно можете да извлечете от ретроградния Меркурий

Всички планети с изключение на Слънцето и Луната забавят движението си от време на време, но ретроградният Меркурий е най-известното от тези явления. Почти всички знаят за него, дори хората, които нямат никакви познания по астрология или изобщо не вярват на нея.

В астрологията ретроградна планета не означава, че се движи назад в небето. Изглежда, че си сменя посоката, но в действителност това е една оптична илюзия. Когато това се случва, енергията се обръща навътре и назад, като води след себе си леко необичайни ефекти.

Меркурий е ретрограден 3-4 пъти в годината, като обикновено това състояние продължава около 3 седмици. Според някои хора най-трудните предизвикателства не се случват по време на ретроградния период на движение, а по време на тези бавни, стационарни периоди, точно преди Меркурий да смени посоката си.

Меркурий е бърза планета, затова е малко странно, когато тя забавя своята скорост или спира (за да бъдем точни, когато изглежда, че забавя скорост и спира), защото това е в противоречие с нейната природа.

Меркурий влияе на нашите: нервна система, ум, памет, мислене, възприемане, комуникация, телекомуникационни системи, електроника, транспорт и др.

Какво всъщност се случва, когато Меркурий е ретрограден?

Може да бъдете необичайно нервни, объркани, разочаровани и склонни да правите грешки. Трудно се съсредоточавате върху определена задача. Лъжите, измамите и закъсненията са по-често срещано явление. Например може да губите повече време всеки ден в трафика, да загубите някои важни документи или компютърни данни, електронните устройства могат да откажат да работят, писмата се губят или се пращат на грешни получатели и т.н.

По време на ретроградния Меркурий много неща не работят прецизно и по начина, по който ни се иска. В общи линии изглежда, че всичко, което може да се обърка се обърква. Естеството на нещата, които сме започнали по време на ретроградния Меркурий се променя. Много е вероятно да обърнем внимание на нови идеи, проекти и връзки, които бележат този сравнително кратък период от време.

Забавете темпото през този период, вземете си почивка, отидете на ваканция, медитирайте, мислете, преди да говорите, слушайте внимателно другите, обръщайте внимание на детайлите. Уверете се, че сте проучили всички налични опции, преди да вземете окончателно решение, но все пак бъдете подготвени за вземане на погрешно решение.

По време на този период бъдете търпеливи и си направете резервен план. Проверявайте нещата по няколко пъти. Възползвайте се от вашата интуиция, въображение и чувство за хумор, ако имате късмет да го запазите.

Когато става въпрос за ретроградния Меркурий, не трябва да се страхувате от грешки или неправилни решения. Мислете си за промяната на посоката, промяната на перспективата. Да може да загубите нещо важно, но пък може и да намерите нещо, което сте си мислили, че сте загубили завинаги. Или може да си спомните нещо, което сте забравили много отдавна.

Затова няма нужда да преекспонираме нещата и да се чудим как да оцелеем през този период. По-добрият подход е да се опитате да използвате ретроградния Меркурий по най-добрия възможен начин.

Има много страхотни начини за използване на ретроградния Меркурий

Преосмисляне, пренаписване, проучване, препрочитане, преоткриване, презареждане, повторно свързване и много други неща свързани с връщането към нещо забравено.

Ретроградният Меркурий не е най-подходящото време за стартиране на нови начинания, но това е най-доброто време да завършите някои стари неща. Може да се справите със всякакви идеи, решения, проекти, продукти и договори, свързани с миналото. По този начин вие разчиствате ума си от непотребните неща и създавате място за нови идеи и проекти.

Това е идеалното време да се чуете с приятели, с които не сте се виждали отдавна. По време на ретроградния Меркурий можете да очаквате повторни събирания и втори шанс във всички видове взаимоотношения.

Най-големият проблем свързан с ретроградния Меркурий е това, че нещата често не се случват по начина, който искаме или очакваме. Точно от там идват цялата паника, страх и безсилие. Нашата нужда да контролираме нещата и страхът от промяната е най-големият проблем с който трябва да се преборите. Затова просто се отпуснете, защото повечето неща не са под ваш контрол. Все пак не забравяйте, че единственото постоянно нещо в този живот е промяната.

Ако ви е трудно да се изразите или не разбирате какво точно се опитват да ви кажат другите, забравете за думите и обърнете внимание на всички останали канали за комуникация. Обръщайте повече внимание на знаците и синхронизацията. Гледайте езика на тялото. Обърнете внимание на енергията в и около вас. Обръщайте внимание на физическите усещания в тялото ви. Тялото никога не лъже.

Това е идеалният момент за преосмисляне и преоткриване на начина, по който възприемате тялото си, личните ценности и притежанията ви в материалния свят като цяло. Потърсете отново връзката с природата. Отворете сърцето и ума си. Духовното не бива да се отделя от материалното. Не забравяйте, че няма ден без нощ, начало без край, живот без смърт и светлина без мрак.

Не приемайте нещата за даденост, не се чувствайте жертва на обстоятелствата, можете да промените възприемането на дадено събитие, приемете го като знак и го използвайте съзнателно, за да промените нещо в себе си. Променяйки мислите и възприятията си, вие променяте външните обстоятелства. Хората и ситуациите, на които ще се натъкнете (или привлечете) имат за цел да ви покажат нещо скрито вътре във вас.

Сега е най-подходящото време да промените начина си на мислене, да се освободите от старите вярвания и предразсъдъци и да започнете да мислите по един нов начин, с нови възприятия и разбирания. Пренапишете собствената си история. Представете си кой можете да бъдете или още по-добре спомнете си кой сте били преди да възприемете всичките вярвания и мисли, които сте усвоили по време на житейския си път.

Ретроградният Меркурий в крайна сметка е една оптична илюзия. Бъдете честни към себе си и към другите. Бъдете готови да видите и приемете истината. Не се доверявайте на нещата, които чувате или виждате в медиите. Изключете телевизорите и компютрите и обърнете повече внимание на хората около вас. Бъдете промяната, която искате да видите в света, но не бъдете погълнати от себе си. Не бъдете пасивни. Излезте напред, ангажирайте се с нещата и направете разликата. Бъдете вдъхновение.

Източник: NewAge.bg