Какво разкриват еротичните ви сънища

  • Сподели:
Какво разкриват еротичните ви сънища

Всички мъже и жени имат еротични сънища. Те издават желания, освобождават страхове и премахват стреса.

Според проучване на френски изследователи, 70% от жените и 80% от мъжете имат еротични сънища. Тези сънища започват още от пубертета, с появата на първите любовни трепети.

Младежите например, сънуват много змии, което символизира събуждането на сексуалността, подчертава Джордж Ромей, автор на речник на сънищата.

Сънувам, значи съм добре

Под формата на сънища, еротичните фантазии са знак за добро здраве. Който и да е човекът, с който сънувате, че правите любов, това е доказателство, че имате логична мисъл, интуитивен сте и имате силно въображение.

Сънят може да е и генерална репетиция за предстоящ нов етап в любовния ви живот.

Според теориите на Фройд, сънят има и компенсаторна роля - разкрива подсъзнателните ни желания и стремежи. По този начин, освобождавайки натрупаното през деня напрежение, еротичните сънища ни помагат да се преборим със стреса.

Желание или страх

Възрастните сънуват средно между 1,30 и 2 часа на нощ. Еротичните сънища се "захранват" от спомените за вече преживяното през изминалите дни.

Сънищата не лъжат, те разкриват подтиснати или неосъзнати мечти. Ако желанието определя някои сънища, то страхът може да предизвика други.

Една от функциите на еротичните сънища е да ни помогнат да се отървем от някои задръжки. Има жени, които често сънуват, че мъжете се отнасят агресивно към тях. Този вид сънища показва страх от нападение или влияние на истеричен и авторитарен баща върху психиката на дъщерята. Ако подобен тип сънища се повтарят, подходяща терапия ще помогне за разрешаване на проблема.

Значението на сънищата

Сънищата носят своето послание, стига да се научим да разчитаме знаците. В повечето случаи става въпрос за интимния живот на вас и партньора ви.

Ако често сънувате, че правите любов до огъня, това означава, че любовта ви е динамична и споделена.

Влакът се счита за символ на семейния живот и ако пътуването е спокойно, значи всичко в семейството ви е наред.

Източник: sanovnik.bg