Карибското пътешествие на принц Уилям и Кейт Мидълтън в снимки

  • Сподели:
Карибското пътешествие на принц Уилям и Кейт Мидълтън в снимки

На фона на протестите и нарастващите критики от местните жители в Карибите, изискващи репарации за робството и организиране на демонстрации срещу историята на колонизацията на кралското семейство, херцогът и херцогинята на Кеймбридж предприеха официално осемдневно пътешествие до Белиз, Бахамските острови и Ямайка от името на кралица Елизабет.

В чест на платинения юбилей на кралица Елизабет принц Уилям и херцогиня Кейт предприеха осемдневно кралско турне. И трите страни са царства на Британската общност - нации, в които кралица Елизабет служи като монарх и държавен глава.

Пътуването бележи дванадесетото многодневно кралско турне, което са предприели заедно като двойка. Първото им пътуване бе през далечната 2012 г., само няколко месеца след сватбата им. Оттогава те са пътували с принц Джордж и принцеса Шарлот (но не и принц Луи) до много страни по света.

Преди пътуването от дворецът Кенсингтън заявиха в изявление, че кралската двойка "очаква много с нетърпение посещението".

"Както при предишни посещения в чужбина, херцогът и херцогинята поискаха обиколката да им позволи да се срещнат с възможно най-много местни хора. По време на престоя си в Карибите, Техните Кралски Височества ще се срещнат с голямо разнообразие от хора, включително деца, млади хора и семейства, работници на първа линия, обслужващ персонал, лидери от правителството, бизнеса и благотворителния сектор, както и вдъхновяващи природозащитници".

''В неделя имахме удоволствието да се гмуркаме в South Water Caye, точно над грандиозния Белизки бариерен риф. Беше привилегия да се уверим сами във водещата в света работа по опазването на океана, която се извършва тук'', написа двойката в публикация в Instagram.

Не са малко хората, които сравняват Кейт Мидълтън с лейди Даяна, посочвайки, че тя също е грациозна, изискана, елегантна и бързо печели сърцата на хората, където и да се намира.