Карлово отбелязва годишнина от рождението на Апостола с "Кикимора"

  • Сподели:
Карлово отбелязва годишнина от рождението на Апостола с "Кикимора"

С концерт на рок-група „Кикимора“ и Симфоничен оркестър под диригенството на един от най-младите и талантливи български диригенти - Димитър Косев, ще бъдат отбелзани празненствата по повод празника на гр. Карлово и отбелязването на 184-та годишнина от рождението на Васил Левски. Музикантите ще представят класически рок изпълнения в симфонична оркестрация, както и разпознаваеми симфонични произведения в рок аранжимент.

През целия празничен ден, на 17 юли, младежките рок-групи от Карлово и региона ще подгряват празника на града. Вечерта ще е запазена за церемонията по връчването на Наградата на Карлово, която ще бъде водена от актрисата Силвия Лулчева.

През месец юли „Соник старт“ ще е официален партньор на празненствата. От екипа на социалната организация са щастливи да споделят новината, че заедно с партньорството на Община Карлово и Кмета на града д-р Емил Кабаиванов, дават начало на кампанията „Старт на Лъвските мечти“. Събитията целят да подкрепят активното социално включване и възможностите за привличане на повече хора към каузата за толерантност, възможност за създаване на позитивно взаимодействие и общуване, преодоляване на стереотипите, стигмите и предразсъдъците, както и възраждане на родолюбието и обичта към Левски и безсмъртните му дела. Във всяко едно мероприятие ще се поставя акцент на възможността за срещи на различни възрасти и индивидуалности, независимо от пол, раса, етнос и други различия, както и да се покажат  различни гледни точки и разбирания за свободата на Апостола.

Кулминацията от събития е предвидена за 17 юли 2021г., когато се връчва Наградата на Карлово. През целият ден „Соник старт“ ще организира празненства в централната градска част, за да може в мероприятията да се включи цялата местна общност, както и гостите на града. Основната част от дневните инициативи ще се случват в началото на пешеходната алея в центъра на гр. Карлово. Именно там ще бъде оформена алея от шатри, в които ще се случва магията на добрините и сбъдването на мечтите. Първата шатра ще е за изработване на малки книжки и рисуване на портрети на Васил Левски и емблематични за Карлово символи. В това занимание може да се включат всички граждани и гости на града, които сами ще сътворят своя творба и ще я запазят за спомен от този незабравим празничен ден.  Втората шатра ще е за рисуване на графити от художници и талантливи ученици, в която ще се рисуват и лицата на желаещите деца с професионални бои, от специалисти. Ще бъдат отличени най-добрите графити, а всички участници ще получат награди и подаръци. Третата шатра, която ще привлича посетители, ще е за изтъкаване на българското знаме на стан. В нея ще има освен голям вертикален стан, и много малки станове, на които всеки желаещ може да изтъче българското знаме или друг мотив на своя стан, който ще му остане като подарък и за спомен от празника на гр. Карлово. Последната, четвърта шатра ще предлага информационни материали, брошури, рекламни флаери и различни подаръци, които ще получат гостите на празника и участниците в състезанията и организираните дейности. На тази шатра всеки гражданин може да получи информация за града, за Васил Левски и за цялата празнична програма.

Не са забравени и местните групи и ансамбли, както и всички граждани, които биха потанцували на празнична музика. За тях е предвидена „Алея на танците“, която ще бъде позиционирана по пешеходната алея по пътя към сцената за вечерните събития.

В Карлово, на алеята „Старт на Лъвските мечти“, мъже, жени и деца ще осъществят своя максимален Лъвски скок, който ще бъде измерен и записан от компетентни служители на „Соник старт“. В надпреварата няма да има ограничение за броя на участниците, пола и възрастта. Те ще бъдат разпределени в различни категории. Предвижда се националното състезание успоредно да се проведе и в няколко български града. За да награди победителите в надпреварата по Лъвски скок е поканен Президентът на Република България Румен Радев, който ще се срещне с младите лъвове в Къщата Музей на Левски.

За финал на тържествената вечер е предвидена празнична заря за всички жители и гости на гр. Карлово.