Кажи ми през коя година си роден, за да ти кажа що за човек си

  • Сподели:
Кажи ми през коя година си роден, за да ти кажа що за човек си

Годината ни на раждане според китайския хороскоп определя това какви сме ние. Има много общи неща, които ни описват като хора и можем да знаем какво ще ни се случи и към какво сме предразположени. Датата на раждане също има значение. Истините в този хороскоп не са за подценяване, за това вижте коя е вашата година на раждане и прочетете какво пише за вас.

ПЛЪХ: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

БИК: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

ТИГЪР: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

ЗАЕК: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

ДРАКОН: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

ЗМИЯ: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

КОН: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

КОЗА: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

МАЙМУНА: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

ПЕТЕЛ: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

КУЧЕ: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

СВИНЯ: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Плъх

Хората, родени под този знак, са много живи, дейни и интелигентни, бързо улавящи потенциала във всяка една ситуация и достатъчно умели, за да приложат идеите си на практика. В ситуации, изискващи бърза реакция, реагират умело, докато останалите се суетят какво да направят, и така печелят безспорно предимство, домогват се до по-широки възможности.

Те могат да бъдат волеви и амбициозни, но не е излишно да се предпазват да не налагат насила своите идеи на околните и напротив – премерените ходове и доза дипломация могат да ги предпазят от подкопаване на отношенията и дистанциране от приятелите и колегите им. В желанието си да видят своите проекти в ход и развиващи се, те изглеждат устремени, самодоволни и фокусирани, но винаги вярващи в това, което правят, влагайки в него цялото си сърце.

Те са всеотдайни и с желание да доведат започнатото докрай, а завидните организационни качества превръщат човек пресечна точка на много лични интереси, както и балансьор и посредник в отношенията между другите. Вие сте прецизни и с усет за детайла и държите да бъдете наясно с всички налични възможности, свеждайки до минимум появата на неочаквани трудности.

Вие сте коректни в отношенията и сделките си и очаквате същото от другата страна и може да бъдете дълбоко наскърбени, ако усетите, че ви мамят или накърняват по някакъв начин доверието ви. Много често си поставяте твърде високи цели както в отношенията, така и в кариерата и трудно получавате удовлетворение, но с годините ще гледате все по-реалистично и ще бъдете все по-толерантни.

Бик

Символ на увереност и сила. Хората, родени под този знак, са тихи и търпеливи, мълчаливи и дори бавни, методични и донякъде обезличени, но зад този не особено привлекателен външен облик се крият оригинална и умна мисъл, невероятна упоритост и последователност.

Биковете са лидери по натура. Често те са консерватори, пазители на традициите, привърженици на желязната дисциплина, граничеща с диктатурата. Обичат семейството си, но изискват от домашните си безпрекословно подчинение.

Жената Бик е обикновено прекрасна домакиня, често глава на фамилия. Най-голяма опасност за Биковете представлява фанатизмът им. Макар и рядък, гневът им е страшен. Търпелив и мълчалив, сдържан и уравновесен, точен и методичен, Бикът крие оригинален ум под малко селска външност. Има дарбата да предизвиква откровеност у хората. Обича самотата. Гневът му се проявява рядко, но за сметка на това е ужасен. За предпочитане е да не му оказвате съпротива в такъв момент, защото може да бъде опасен.

Типично за Бика е да бъде началник, той не обича празните приказки, но може да бъде красноречив, ако е крайно необходимо. Родените в годината на Бика ненавиждат нововъведенията, които могат да разколебаят спокойното им състояние. Те са властни и привърженици на условностите и традицията. На жените, родени в годината на Бика, може да се разчита, но от тях не очаквайте смелост или фантазия и в живота, и в облеклото.

Родените в годината на Бика са работяги, които успяват да осигурят благополучие на семейството си. Предпочитат свободните професии. Ловки са и в интелектуалния и физически аспект, могат да бъдат добри ръководители. Особено им се удава работата на село. В търговията и обществените отношения се ориентират трудно.

Тигър

Има буен, необуздан нрав, лесно се гневи, но привлича хората с магнетизма си. Дързък, обича да рискува, което обаче често води до катастрофа. Затова партньорите им ще постъпят добре, ако ги възпират по-често, което никак не е лесно. Ценно качество на Тигрите е ненавистта им към рутината, консерватизма, те не зачитат йерархията, пренебрегват началството, смело вървят напред. От такова тесто са замесени революционерите, авантюристите, те могат да бъдат или големи шефове, или големи престъпници, зависи от условията.

Човек на действието, Тигърът често има изключителна съдба, изпъстрена с много преживявания, възход и падения. Твърде пламенни в любовта, те рядко са щастливи в нея. Жената Тигър често се впуска в приключения, които завършват зле. Тигърът е недисциплиниран и има избухлив характер. Винаги се противопоставя на тези, които са над него.

Родените в годината на Тигъра често са революционери и вождове. За нещастие, не винаги заслужават доверието, което им се оказва. Когато викат "Напред", не трябва да им се вярва, че те самите ще тръгнат. Тигърът може да докара другите до катастрофа, вкусът му към риск стига до безразсъдство и неосъзнати действия.

Трудно е да се съпротивляваш на магнетизма на Тигрите. Никой не се осмелява да им каже истината в очите. Даже когато се опитват да ги премахнат, към тях се отнасят с респект и почитание. Ако Тигърът поразмисли, преди да действа, може да достигне до големи успехи.

Заек

Той е надарен, умерено амбициозен, приятен за компания, дискретен и най-важното – добродетелен. Зайците обичат обществото и обществото ги обича. В много случаи при повече вглеждане се оказват повърхностни, макар че могат да изучат нещо из основи само за да блеснат в нечии очи. Обичат комфорта и домашния уют, отхвърлят всичко, което би застрашило тяхната сигурност.

Разумни по природа, предприемат една или друга крачка след внимателно обмисляне на всички възможни варианти. Има вероятност да преуспеят в търговията, да бъдат добри адвокати, успешно да развиват политическа или дипломатическа кариера. Жените под този знак ще блестят във всички занятия, които изискват добър вкус, контактност, представителност.

Родените в годината на Заека са щастливци. Те са скромни, сдържани, добродетелни. Говорят добре и умеят да ценят себе си. Сред многото достойнства имат и недостатък ; те са повърхностни. Обожават светските събирания, понякога сплетничат, но го правят тънко, внимателно и тактично. Те обичат да приемат гости, държат се светски, някои биха ги нарекли сноби. Педантични са и суетни. В тях има повече сантименталност, отколкото истинска чувствителност. Малката им лична неприятност ги разстройва повече от големите беди на другите. Могат да заплачат по незначителен повод, но бързо им минава.

Меланхолията на жените, родени в годината на Заека, е нарицателна. Родените в годината на Заека са услужливи към тези, които обичат. Даже кантарът леко се накланя в полза на приятелите за сметка на семейството. Добра партия за хората, родени в годината на Заека, са тези, родени под знака на Козата. Подходящи са също и родените в годината на Кучето и Свинята. Трябва да се избягва знакът на Плъха. Образуват добър съюз с Овцата, с честното Куче и добродушния Глиган, но Петелът ще ги дразни със самохвалството си. Добре е също Зайците да избягват Плъховете и обратно.

Дракон

Това е любимият знак на китайците. Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си. Доверчивостта им е безгранична, поради което често преживяват разочарования.

Липсва им дипломатичност и това е причината да си пъхат носа навсякъде, обичат да дават съвети, които обаче рядко прилагат в собствения си живот. Болезнено амбициозни, те се превръщат в непримирими врагове, когато останат в опозиция. Вечно недоволни, вечно в противоречие с общоприетите норми. Твърде често думите им изпреварват мисълта. Често са раздразнителни и несдържани в думите си.

Неудържими ентусиасти, те лесно се увличат. Те са горди, с различни способности, интелигентни, волеви, издръжливи и великодушни. Ползват се с влияние върху другите. Каквато и професия да изберат – артист, лекар, свещеник, военен, политик, те винаги ще блестят. В любовта често са обичани, но те рядко се влюбват. Поради тази причина и рядко изпитват любовно разочарование или мъка.

Змия

В християнските страни змията има лоша репутация, докато в Азия я почитат за нейната мъдрост и проницателност. За китайците това са най-умните и прозорливите, но и най-алчните животни. В Япония, когато искат да направят комплимент на някоя жена, обикновено казват: “Скъпа, вие сте истинска жена-змия!”. Змиите имат развита интуиция, граничеща с ясновидство, разсъдливи са, въпреки че са способни да вземат бързи решения, доверявайки се повече на чувствата си, отколкото на своя и чуждия опит или съвети.

В любовта често пъти се "увиват" около партньора си, като го лишават от свобода на действията, ревнуват силно, сами обаче обичат любовните авантюри. Ако змията има лоша репутация в християнския свят, то в страните на Азия тя е почитана за мъдростта, прозорливостта си и волята си. Родените в годината на Змията са склонни към дълбоки размишления, те са мъдри, образовани, имат страхотна интуиция.

Мъжът Змия е сантиментален и приятен, с чувство за хумор. Обикновено каквото започнат, със сигурност го довършват докрай. Мразят провалите и макар и спокойни по натура, вземат бързо решения. Жената Змия е красива и често успехът в живота й се дължи именно на красотата. Родените в годината на Змията се обличат изискано.

Коза

Елегантна, артистична и влюбена в природата, Козата би могла да бъде най-очарователна от знаците, ако не беше толкова капризна и песимистична. Тя никога не е доволна от съдбата си. Няма никакво чувство за време, винаги закъснява, разпиляна и е недисциплинирана, тя отчайва околните с капризите си, но въпреки това умее да се харесва, когато това е в неин интерес. Привлича я религията, мистериозното, свръхестественото. Създадена е да се подчинява, от нея не става нито ръководител, нито победител.

Сантименталният й живот е твърде неспокоен. Елегантни, артистични, влюбени в природата, хората, родени в годината на Козата, биха били най-очарователни в сравнение с всички останали знаци, ако не бяха толкова неспокойни и такива песимисти. Характерни за тях са липсата на всякаква дисциплина, системните закъснения. Те обичат другите да говорят за тях, да им дават съвети. Те са мъдри и нежни, но и доста капризни. Доста от тях са прекалено религиозни. Увличат се от окултизма и свръхестественото, обичат фантастиката.

Склонни към благотворителност, те са добри, охотно делят всичко, което имат, с близки и приятели. Хората, родени в годината на Козата, нямат особено чувство за отговорност. Те не са способни ръководители, даже когато са под добро влияние, успяват да блеснат в пълна степен и да преуспеят.

Имат вкус и талант. Могат да бъдат добри специалисти и да изпълняват превъзходно работа, свързана с технически и артистични умения. Те са умни, но никога не свирят първа цигулка и в този случай това е за добро. Тяхната същност, изпълнена с фантазии, се нуждае от чужда, по-силна воля. Козата е женски знак.

Кон

Конете изглеждат добре, умеят да се обличат, имат добри обноски. Ползват се с благоразположението на околните, често успяват в политиката и обществените отношения, но не са толкова умни, колкото изглеждат ; нещо, което те самите откриват, преди другите да са го забелязали. Обичат да държат речи на публично място. Обикновено са надарени с богата душевност и сръчни ръце. Повече гъвкави, отколкото интелигентни, нямат особена вяра в себе си.

С гореща кръв, лесно губят търпение, като по този начин често се лишават от плодовете на усилията си. Конят е егоцентрист и егоист ; ще стъпче без угризения всеки, който му се изпречи на пътя. Независим по характер, действа на своя глава, без да слуша нечии съвети.

Трудолюбив, успешно борави с пари. За него е характерно променливото настроение, бързото отегчаване независимо дали ще е от професия, работа или любов. Поради това често му се налага да започва всичко отначало. Родените в годината на Коня са представителни и умеят добре да се обличат. Обичат зрелища, театър, концерти, събрания, спортни състезания и всичко, свързано с много хора на едно място. Умеят да правят комплименти, те са весели, грижливи, симпатични и се радват на популярност.

Родените в годината на Коня преуспяват в политиката, от което изпитват дълбоко удовлетворение. Способни са не само на умствен, но и на физически труд. Повече ловки, отколкото интелигентни, в действителност те не са уверени в себе си, което не им пречи да демонстрират високо самочувствие. Родените в годината на Коня имат гореща кръв, лесно се поддават на гнева си, който често е необуздан. Те са егоисти, ще стъпчат всеки, който им се изпречи на пътя, и го правят без всякакво угризение на съвестта.

Петел

Родените под този знак са открити и непринудени хора, които не угодничат, казват истината в очите и поради това често ги смятат за груби, дори агресивни. Всъщност те са дълбоко искрени, но недипломатични. Що се отнася до ексцентричността на Петлите, тя е само външна. Разбира се, те обичат да бъдат забелязвани, придават голямо значение на външния си вид, на облеклото, което често е екстравагантно, но дълбоко в себе си са консерватори. Самохвалковци, бъбривци, но приятни за околните. Привлича желанието им да направят повече, отколкото биха могли.

Трудолюбиви, с дарба за земеделска работа и занаяти, преизпълнени с много идеи. Родените в годината на Петела не се въздържат в изразите си и понякога държането им се определя като рязко или агресивно. Те говорят това, което мислят. Понякога тази откровеност е проява на егоизъм. Те са безразлични към уязвимостта на другите и смятат, че няма никаква причина те да бъдат щадени. Те обичат другите да ги забелязват.

Мислят, че винаги са прави и знаят какво правят. Не се доверяват лесно, за сметка на това щедро дават съвети. Раздират се от абсурдни и неосъществими проекти, които винаги са изява на несбъднатите им мечти. Обичат да съзерцават, да мечтаят, да си въобразяват, че са герои, но това винаги става в уютна домашна обстановка.

Реализират се добре в селското стопанство и в професиите, които имат общо с други хора. Подлагат се често на финансови рискове. За голяма част от тях думите разорение, банкрут и катастрофа придобиват материално измерение. От тях никога не стават добри икономисти.

Маймуна

Имат силно развито чувство за хумор и са много забавни. Те са интелектуални и многостранно развити личности, разбират и се интересуват от всичко. Суетни са. Надарена с въображение и оригинално, нестандартно мислене, Маймуната успява да разреши всякакви заплетени проблеми. Притежава здрав разум и невероятно умение да заблуждава, да мами хората. Не се колебае да плете интриги, дори да послъгва, може да бъде нечестна, ако е сигурна, че ще остане безнаказана.

Каквото и да прави обаче, хората не й се сърдят, тъй като Маймуната притежава много чар. Неин недостатък е, че е непостоянна, прекалено експанзивна, но чувството й за хумор компенсира с лихва минусите й. Родените в годината на Маймуната свързваме с тези, които обикновено наричаме "душа на компанията". Те имат чувство за хумор, но винаги са хитри и лукави.

Те са любезни, даже услужливи, но в същото време и доста користни. Прикриват лошото си мнение за другите и се имат за нещо повече от тях. Те са интелигентни и имат жажда за знания. Винаги всичко са чели, всичко знаят и са в течение какво се случва по света. Обикновено се сдобиват с добро образование, имат прекрасна памет, помнят и най-малките подробности.

Изобретателни са до крайност и са способни да разрешат и най-трудните проблеми. Имат възхитителната способност да правят останалите на глупаци. Хората, родени в годината на Маймуната, са дипломатични и винаги се измъкват от сложни ситуации. Способни са и на нечестни постъпки, стига да са уверени, че ще се измъкнат. Те са кариеристи, винаги имат своите основания и използват всички шансове.

Куче

Честно и вярно, Кучето има силно развито чувство за дълг. Най-благородните черти на човешката природа са събрани в него. Рядко привлича отведнъж вниманието, но никой не умее да слуша като него. Предаността му може да стигне до себеотрицание, готово е да направи всичко за приятелите си. Има неспокоен нрав, непрекъснато е нащрек, крайно е упорито.

Философ и моралист, Кучето подхожда сериозно към всяко нещо в живота. Винаги е малко "скитник", който лесно се лишава от парите и комфорта, но остава верен на идеалите си. От такива хора стават добри прависти, индустриалци, педагози. Родените в годината на Кучето са вечно неспокойни, винаги са на стража и никога не си почиват. Рядко проявяват чувствата си. Те са прями до крайност и знаят какво искат. Често са циници. Критикуват с повод и без повод и са песимисти, които нищо не очакват от живота.

Родените в годината на Кучето действат смело против всяка несправедливост. Те са скептици, имат критически ум, чувство за хумор. По отношение на чувствата изглеждат хладни, но това впечатление е заблуждаващо. Въпреки тези недостатъци те притежават и ред благородни черти като лоялност, вярност, честност, развито чувство за дълг.

На тях може да се разчита, отлично пазят тайни и са много скромни. Не обичат да се изповядват, но не обичат и другите да им се изповядват. Изразяват се просто, понякога трудно изказват мислите си. За сметка на това са добри слушатели. Родените в годината на Кучето са добри ръководители, свещеници, обществени деятели, възпитатели.

Прасе

Той носи мир и спокойствие под флага на чистотата. Чувствителни и галантни, родените под този знак са приятни събеседници и интересни сексуални партньори. Обикновено са доверчиви и чистосърдечни. Добросърдечни, добри стратези, увличат се от всякакъв тип игри, като не се нервират, ако загубят.

Жените от този знак са добри домакини, обичат да правят подаръци, живи по характер, наглед много отстъпчиви, но под привидно кроткия си вид те крият силна воля и дори власт. Съзнателни и трудолюбиви във всяка професия, но особена дарба имат за литература. Имат много приятели, за които са готови на големи жертви, но твърде често ще се разочароват от тях.

Родените в годината на Свинята имат рицарски характер, те са галантни и услужливи. Малко са наивни, доверчиви и беззащитни. Можете да им се доверите напълно, те никога няма да ви предадат. Имат малко приятели, но те са за цял живот и заради тях са способни на големи жертви. Жените обичат да правят подаръци и да организират малки празници. Те са добри майки и домакини.

Родените в годината на Свинята никога не влизат в пререкания и спорове с хората, които обичат. На каквато и професия да се посветят, те са винаги добросъвестни и трудолюбиви. Благодарение на чувствителността си постигат успех в поезията и литературата. Една от най-непривлекателните им черти е минималистичното им отношение
към хигиената.

Източник: vchas.net