Кое е подходящото животно за теб според зодията ти

  • Сподели:
Кое е подходящото животно за теб според зодията ти

Един от смелите избори за подарък несъмнено е домашният любимец. Изборът отдавна не е ограничен само между куче и котка. За да разберете кой е най-добрият подарък за вашия близък, то разберете с кои животни си подхожда зодията му:

Овен

Тази зодия съдържа животинския елемент в себе си, което ги прави подходящи стопани на кучета и котки. Подходящи за тях са едрите породи кучета като ретривър и лабрадор, които могат да водят на дълги разходки в парка. Освен това рогатата зодия се справя отлично и с малки животни като хамстери, морски свинчета и зайчета. Ако не си пада по традиционното, то заложете на странностите на Овена и го изненадайте с нестандартен домашен любимец – влечуго или маймуна например.

Телец

Традиционните куче и котка също подхождат на Телеца. Те са привърженици на големите, внушителни породи като дог. От друга страна, са и почитатели на малките и пухкави котета, които могат да гушкат по цял ден. Ако обаче Телецът е зает човек, ще му е тежко, че няма да може да обръща нужното внимание на тези животинки, поради което е най-добре да заложи на хамстер или морско свинче. Тези животни изискват по-малко грижи и време.

Близнаци

Те предпочитат повече човешкото общуване, затова, когато става въпрос за животно, трябва да се залага на нещо наистина интересно като говорещ папагал например. Всякакви екзотичните животинки – тарантули, питони, хамелеони и прочие, са подходящи за тях. Избягвайте тривиалностите като котки и кучета. Ако все пак им се наложи, те биха се грижили за всякакви животни - куче, коте, морско свинче, рибки или домашен пор. Сърцето им е голямо и в него има място за всички.

Рак

Една от най-грижовните зодии, тя би се грижила за спасителни кучета или животно с някакъв физически недъг, което да осинови. Тъй като Ракът се възприема като пазител на дома, най-подходящият домашен любимец за тях трябва също да пази дома и да обича да децата. Най-подходящи за това са кучетата от породи лабрадор и голдън ретривър. Друг подходящ домашен любимец са декоративините рибки – лесни за отглеждане и изключително красиви.

Лъв

Лъвът, като отявлен представител на семейство котки, може да бъде впечатлен най-много от една породиста котка. Тази зодия, може би породено от животинската ѝ природа, не понася кучетата. Относно другите животни Лъвът стои пред дилема – рибките са скучни, но змията е прекалено страшна. Поради това добро решение би било говорещ папагал или друга екзотична птица.

Дева

Грижовни и търпеливи, Девите могат да се грижат за домашен любимец, стига да не са прекалено заети със социалните си контакти. Земната Дева обожава животни, които са чистички и лесни за поддържане като например рибки и някои породи котки. Освен това те са и най-добрите стопани на по-непокорни породи кучета и котки – чихуахуа, померан, сиамка, тъй като имат нужното търпение да ги възпитат.

Везни

Въздушният знак предпочита баланса и не обичат животните, които биха развалили домашния уют. В същото време не биха харесали твърде спокойните рибки. Поради това за тях най-подходящи са животните, които могат да си играят и да бъдат милвани, до момента, в който Везната реши, че трябва да ограничи действията им. Такива са морските свинчета, хамстерът, като подходящи за зодията са още и папагалите.

Скорпион

Емоционални и грижовни, те са готови да се грижат за всяко животинче на този свят. Обичат големите и породисти породи кучета, но с радост биха приели и такова с недъг или заболяване. Освен това Скорпионът е и изключително смел и би се грижил за паяци, гущери и змии без всякакви скрупули.

Стрелец

Обожава кучетата и котките. Тъй като са изпълнени с енергия, Стрелците имат нужда от домашен любимец, който да издържа на темпото им. Такива са малките породи кучета като болонка или джак-ръсел териер - една от най-енергичните породи кучета.

Козирог

Тези заклети традиционалисти и моралисти следват реда и порядъка и залагат на традиционните куче или котка. Още по-щастливи ще са с рибки (златни), папагал и хамстер, които няма да отнемат много от личното им време и пространство. Подходящ домашен любимец са и декоративните (червенобузи) костенурки.

Водолей

Дързък и непредсказуем, Водолеят би се зарадвал на всяка животинка. Независимо какво ще изберете – котка или плъх без козина, екзотична чинчила, дори змия, той ще я приеме с усмивка и ще се грижи безкористно за нея. Все пак има едно условие – Водолеят най-много обича животинките в бебешка възраст, така че не залагайте на едри видове и породи.

Риби

Водните знаци са най-грижовните в зодиака. Те обичат животинките, които имат нужда от повече грижа или идват от неблагоприятна среда. Някои от Рибите не обичат рибките, но това не важи за всички представители на зодията. Други от тях пък не се погаждат с екзотичните животни, поради което е най-добре да се придържате към традиционните куче и котка.

 Източник: miau.bg