Коледна астро прогноза

  • Сподели:
Коледна  астро прогноза

Вчера 

Първо малко да ви разкажа за вчера, че се случиха две важни астро събития:

- Вчера точно в 0.19 ч. Слънцето излезе от Стрелец и се премести в Козирог, с което отбеляза началото на Зимата на нашето полукълбо. Вчера беше най-късият ден в годината, съответно - най-дългата нощ.

Време да се сгреем от уюта на дома си, време да пийнем малко червено вино, да се насладим на почивка и спокойствие. Хубаво е, че се падна почивен ден, събота. Почивен за много хора. Другите са работили предпразнично, работят и днес.

Прегръщам ги. Да си вземат от моята топлина. Когато Слънцето се намира в строгия дисциплиниращ Козирог, тогава е дошло време да направим честна и обективна равносметка на отминалото време. Да планираме нови дейности за следващата година. Да поработим повечко също така. Да не се скатаваме от отговорности и задължения. 

- Вчера точно в 19.53 ч. беше Пълнолунието по оста Козирог - Рак. Слънцето транзитираше в първия градус на кардиналния земен Козирог, а Луната - в първия градус на кардиналния воден Рак.

Възможно е да сте чувствали някакво напрежение или превъзбуда и да сте се люшкали между много и разнообразни "трябва да...". Козирогът ни тласка към работа, постигане на успехи, катерене на върхове, докато Рак ни приканва да обърнем внимание на дома, семейството и близките си.

Днес

Сега да ви кажа малко и за днешния ден: Луната остава в Рак. Прави ми впечатление, че няколко планети в момента седят на своя трон, тоест намират се в своите си владения, където са най-силни. Това са Луната в Рак, Юпитер в Стрелец, Сатурн в Козирог и Нептун в Риби. Атмосферата е типично Водно-Земна, подправена с малко Огън за разкош. Единствено Въздухът като елемент не е изявен изобщо в момента.

Луната в Рак ни прави грижовни, домошари, насочени към дома, родата и децата. Стои ни се вкъщи. Готвим, подреждаме, украсяваме, приготвяме подаръци. Луната е отлично аспектирана от Венера в Скорпион, Марс и Нептун в Риби, и от Плутон, Сатурн и Слънце в Козирог. Интуитивни и творчески заредени сме. В същото време Юпитер и Меркурий в Стрелец, и Уран в Овен ни дават бликащ оптимизъм, активност и инициативност. Доста хармонична картинка.

Бъдни вечер

Утре е Бъдни вечер. Съберете се най-близките. Омесете питка. Сгответе постни ястия. Бъдете истински заедно и се радвайте на компанията си и на даровете от природата. Да почувстваме празника в сърцата си, приветствайки раждането на Иисус.

В 19.02 ч. Луната влиза в Огнения Лъв и всичко веднага става по-пламенно и темпераментно. Децата се забавляват и лудуват, ние се изявяваме с размах, хубаво е да се облечем по-празнично, жените да се гримират, да сложат рокля, бижута, време е да светим и да сияем.

Коледа

Вдругиден е Коледа, ще се поздравяваме взаимно с "Честито Рождество Христово", ще си пожелаваме мир, изобилие, светлина, любов, здраве, ще си подаряваме подаръци, ще седнем на трапезата... хубаво е да си спомним за какво е тази празнична глъчка... да надникнем по-дълбоко в душите си и да се попитаме какво дадохме и получихме през изминалата година, какво е хубаво да дадем от себе си през идващата година, на какви дарове от Вселената ще се зарадваме истински... да погледаме горящите свещи, печената пуйка, украсената елха с радост, възхищение и благодарност, че сме тук и че сме заобиколени от хора, които ни обичат и които ние обичаме.

Луна в Лъв. Лъвът отговаря за гръбнака и за сърцето. За самочувствието, творчеството, светските ни изяви, щедростта, радостта, любовта, децата, великодушието. Да се попитаме: прощавам ли, нежен ли съм към своето сърце, а към сърцата на другите хора, дали съм превил гръб от тежки товари, позволявам ли си да се радвам и да играя като децата, има ли забавления в моя живот? Чуйте какво ще ви отговори Луната. Тя знае. Просто я попитайте.

На Коледа стават чудеса! Знам, че звучи изтъркано. Като клише. И все пак - желая ви ЧУДЕСА. Защото лично аз не вярвам в чудеса, РАЗЧИТАМ на тях! И те ми се случват. Бъдете. Обичайте. Весели празници!

***

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg