Колекционирате ли нещо и защо?

  • Сподели:
Колекционирате ли нещо и защо?

Тази сутрин, докато звучно сърбах силно ароматното, катранено черно, горещо и супер сладко кафе се примирих с мисълта, че никога не съм колекционирала каквото и да било. Същата тази сутрин разбрах, че това може би е важен липсващ детайл от пъзела, наречен живот или крайно безразличие от моя страна.

Във Фън Шуй безразличието или добре улегналото положение на "нещата са си просто така" реално ви отнася от всички добри неща като пари, взаимоотношения, здраве независимо от колко високо надничате.

Ако днес беше денят, в който реша да си избера нещо, бих патентовала идеята за воденето на дневници през годините като ново течение в света на колекционерството. След което бих ги завещала на децата си с всичката ценна и полезна информация в тях.

Като умни и красиви хора, а понякога просто забавни, колекционираме марки, монети, статуетки и не е никак зле. Някои не се задоволяват с по-малко от супер рядкото.

Ако има най-подходящо място в дома, уверено може да изложите своята колекция в хола, което по правило във Фън Шуй е най-социализиращото и същевременно отразяващо характера на обитателите пространство.

Всяко отделно парче от колекцията разказва своята лична история. Как се запалихте да колекционирате морски камъчета след едно посещение в приятелско семейство? Къде намерихте първото си камъче? И по-любопитният момент - какво се е случвало около него, преди да го намерите и след това?

Една вечер преди около седмица бях толкова доволна, когато разбрах за колекцията от захарчета на приятел от детството. Забавно, но изведнъж разбрах, че за колекционерството е необходима причина. Всичко е значимо. Всичко е любов. Някои неща са непоклатими.

Защото винаги има красота и свобода в себеизразяването. Кой знае, колекционерството може да се окаже най-приятното ви занимание от много време насам. Насладете му се с неизгасваща любов във вас.

Вие колекционирате ли нещо и защо?