Лени Кравиц - секси и на 57

  • Сподели:
Лени Кравиц - секси и на 57

Името на Лени Кравиц е синоним на сексапил, харизма и чар. Днес той става на 57 години, но това не му пречи да изглежда перфектно и да продължава да е мечта за много жени по целия свят.

Кравиц признава, че поддържа перфектната си форма с ежедневни упражнения на двора, но без да се натоварва твърде излишно. Музикантът споделя, че изповядва и своите възгледи за живота, като се опитва да следва максимата, че да свободата е състояние на духа.  Лени винаги се е интересувал от здравословния начин на живот и смята, че духът и тялото трябва да живеят в хармония. Въпреки че е рок звезда, а техният живот определено не е лек с многото пътувания, безсънни нощи и алкохол, Кравиц вярва, че неговото тяло е храм и се опитва да го поддържа в добра форма.

Лени Кравиц предпочита да яде зеленчуци, които сам си е произвел в своите имения в Бразилия и на Бахамите. Ограничил е консумацията на захар, освен ако захарите не идват от плодовете.

Лени Кравиц е роден в нюйоркския квартал Манхатан на 26 май 1964 г. Баща му –Сай Кравиц, руски евреин, е телевизионен продуцент, а майка му – Рокси Рокър, е актриса с бахамски произход. Семейството му се премества в Калифорния и Лени Кравиц израства и се развива като музикант сред такива величия на американската популярна и джаз-музика като Дюк Елингтън, Сара Вон, Каунт Бейси, Ела Фицджералд и Майлс Дейвис, които са приятели на родителите му.

Лени се научава да свири на няколко инструмента – китара, пиано и барабани, а през 1978 г. е приет да учи в музикална школа. В началото на 80-те години Лени Кравиц се завръща в Ню Йорк, където се опитва да започне кариера като музикант. Там се запознава с актрисата Лиза Бонет, с която сключва брак през 1990 г. Двамата имат дъщеря – Зоуи Кравиц, родена на 1 декември 1988 г.

Първият му албум Let Love Rule излиза през 1989 г., който има среден успех (№ 61 в класацията Билборд за албуми). На следващата година той написва заедно с Ингрид Чавез песента Justify My Love за Мадона. Песента се изкачва до номер 1 в класациите за 2 последователни седмици. След като MTV забраняват клипа, той много бързо е пуснат в продажба и за изключително кратко време са продадени повече от 500 000 копия. През 1991 г. Лени се разделя със съпругата си, през 1993 се развеждат, имало е слухове за него и Мадона, Лени отрича за каквато и да е изневяра. Известно време е имал връзка и с Ванеса Паради, но няма дете от нея. Той е автор на хита ѝ Be my baby.