Линда Гудман: мъжът Овен

  • Сподели:
Линда Гудман: мъжът Овен

Овенът може да ви завладее със страстен плам в една минута и да бъде леден като полярна мечка в следващата. Тази топла, импулсивна природа на Марс може да замръзне моментално. Да го запалиш отново може да означава да започнеш отначало от първата стъпка.

Мъжете Овен са пълни с идеи и творческа енергия. Да бъдеш в крак с него може да е изморително. Мъжът Овен е нетърпелив с бавни движения, смел и уверен, винаги пред другите, а понякога и пред себе си. Той може да бъде душата на щедростта, да раздава времето, парите, съчувствието и имуществото си с непознати. Но той също може да бъде ужасно нетолерантен, безмилостен, егоистичен и взискателен, когато желанията му са забравени или е принуден да бъде около негативни хора.

Когато става дума за любов, безгрижното му отношение е абсолютно невероятно. Той ще се потопи в афера, убеден, че това е единствената истинска любов, позната някога. Когато се счупи наполовина, събира парчета и пробва всеки ъгъл, който може да спаси мъртвата романтика. Без значение колко романтични грешки допуска, Овенът е сигурен, че истинската му любов или сродна душа е точно около следващата мечта. Освен ако не сте жена Скорпион, мъжът Овен е толкова страстен, колкото всяка жена може да поиска. Овенът не е способен да върши нещата наполовина. Той дава всичко от себе си на момента.

Ако можехте да видите отвъд неговата твърда глава, щяхте да откриете, че мозъкът му се върти с приблизително двеста оборота в секунда. 
Тихото му поведение е маска за пламенно сърце и твърд характер. 
Неговата честност обикновено му пречи да ви заблуди, а идеализмът му го предпазва от желанието да го направи. Когато е дълбоко ангажиран с цялото си сърце, той е неспособен на авантюри.

Разбира се, трябва да сте нащрек за бъдещите възможности за флирт, защото колкото и искрен да е в настоящата си преданост и обещания за пълна лоялност (които несъмнено са абсолютно верни), нуждата му от романтика е толкова силна, че е способен да я търси другаде, ако не поддържате илюзиите му постоянно живи. Ако го обичате, той ще остане с вас щастлив и ще игнорира всяка жена на земята вместо вас. Малко вероятно е Овенът да се обвърже физически с повече от една жена наведнъж (освен ако в наталната му карта няма асцендент Близнаци или някаква болест на Венера). Мъжът Овен рядко може да се преструва на страстен, ако му липсва страст. 

Прелюбодейството всъщност е противно на честната му природа. Мъжът Овен е естествен бунтар. Той обича да се противопоставя на авторитета и смята, че е роден по-умен от всеки друг. Благодарение на прибързания си начин да налага превъзходството си, той е склонен да падне по лице повече от веднъж. Трябва да обичате това, което той обича и да мразите това, което той мрази. Той изисква същата яростна и безпрекословна лоялност, която дава, както в любовта, така и в приятелството. Това е неговият код. Освен ако не го уважавате, намерете друг мъж.

Мъжете Овен не обичат игрите. Ще бъдат директни във всичките си подходи. А това означава както в романтиката, така и в бизнеса. Мъжът Овен няма да губи нито секунда, след като любовта бъде разпозната. Не го преследвайте, обаждайте му се често, гледайте с влюбени очи и декларирайте чувствата си, докато не сте напълно сигурни, че страстта е взаимна. Най-бързият начин да го загубите е да направите първия аванс. Той трябва да бъде лидерът тук, както и навсякъде другаде. Ако не му позволите да бъде, той може да загуби интерес толкова бързо, че може да ви удиви и да ви смаже в същото време. Не тичайте след него. Не бягайте и от него. В същото време той се нуждае от увереността, че любовта ви винаги е там. Научете се да живеете с това или се научете да живеете без Овен.

Положителната страна е, че вашият любовник Овен ще настоява да бъде първи във връзката, той също ще бъде първият, който ще каже, че съжалява след кавга, и първият, който ще бъде до вас, когато имате нужда от него. Той ще бъде точно до вас, когато сте болни или нещастни. 

Мъжът Овен обикновено е много сигурен в своята сексуалност. Не се страхува да прояви инициатива и много се гордее с тялото си. Лесно е да се чувстваш привлекателна в ръцете му, тъй като той винаги се интересува от секс. Мъжът Овен оценява, когато сексуалният му партньор проявява интерес към тялото му и се чувства достатъчно уверен и сигурен, за да покаже своето. 

Мъжът Овен в отношенията

Връзките не са лесни за Овните като цяло, но мъжете Овен имат специални проблеми, когато е необходимо да се свържат с партньора си, да изпитат състрадание и да мислят за двама. Той намира, че е много по-лесно да прави всичко сам и рядко среща партньор, който има достатъчно енергия, за да следва примера му. Мъжът Овен е склонен към шовинизъм повече от всеки друг знак в зодиака. Наложително е партньорът му да остане независим, финансово и социално, ако връзката с този мъж успее.

Мъжът Овен е привлекателен, силен и уверен, винаги готов за нещо ново и вълнуващо. Не му липсва инициатива или характер и би било забавно състезание, за да спечелите сърцето му.
Може да бъде груб, егоистичен и импулсивен, като същевременно подхожда към всяка връзка, която има като бойна арена, където трябва да покаже своето надмощие.

Относно подаръци и изненади, той ще се радва, ако му покажете колко е мъжествен и силен, и му дадете нещо практично за използване.