Линда Гудман: Жената Водолей

  • Сподели:
Линда Гудман: Жената Водолей

Ако сте на път да започнете романтична връзка с жена Водолей, първото нещо, което трябва да знаете е, че тя е не по-малко странна в любовта, отколкото във всичко останало.

Тя е вярна, когато е влюбена, ала мъничко безстрастна и хладна като въздушните зодии. Съжителството с нея ще бъде безметежно и щастливо само ако й дадете пълна свобода да кръжи сред приятелите си и да се отдава на безбройните си интереси и занимания. В никакъв случай не се опитвайте да я вържете към печката.

В най-неочаквания момент ще й хрумне да учи балет, да медитира високо в планината или да отиде в Корпуса на мира. Спомнете си приказката за златокосата принцеса, която живеела във високата кула. Сто.на сто тя е била Водолей. Нейните мечти са различни от вашите и моите. Тя чува празнични далечни фанфари, а повечето от нас никога не са и зървали пътеводната й звезда.

Тя прилича на мелодия, която почти сте забравили. Смътно помните думите и се опитвате да си я изтананикате, но тя все ви се изплъзва. Такава е и любовта на момичето Водолей – нежна, ефирна и в същото време изплъзваща се по неуловим начин. Това момиче принадлежи на всички и същевременно на никого.

То държи на свободата си и ще бъде вярно само на оня, който оцени и приеме това. Освен това, когато се впуснете да уловите тази пеперуда в мрежата си, помнете, че тя няма да сподели непредсказуемия си живот с мъж, който не е верен на себе си. Нейните етични норми са твърде своеобразни и се различават доста от общоприетите, но тя се придържа към тях докрай. Ще разбере и вашите правила, стига да не правите компромиси с тях.

Ако в нейно лице търсите страстна партньорка, сбъркали сте адреса. Физическата любов за други може да е най-приятното нещо, но тя може и с нея, и без нея. Ще откликне със силно и дълбоко чувство на интимностите, но няма нищо против и по-продължителните платонични отношения.

Защото може би изпитва страх да не би желанието към един човек да ограничи по някакъв начин свободата на духа й, да наруши верността й към нейната единствена истинска любов – волността. Оставете я на воля да проучва и експериментира, да върши нещо за човечеството, да се отдаде на странните си занимания.

За типичната жена Водолей парите не са от голяма важност. Няма да се разстрои, ако не сте най-богатият човек. Повече ще я радват вашите интелектуални постижения. Доктор Кристиан Бърнард със сърдечните му трансплантации и Вернер фон Браун със своите ракети биха я заинтригували много повече, отколкото Пол Гети и милиардите му.

Ако вашата кариера е свързана с политиката, науката или образованието, не бихте могли да направите по-успешен избор от една жена Водолей. Тя е истинско съкровище за пред обществото – изискана, духовита, жизнерадостна и лесно приспособима към всякакви социални слоеве. Пазете се само да не попаднете на по-странна и необуздана особа с неблагоприятни аспекти между планетите в рождения си хороскоп, която обича да скандализира хората, като ходи боса по улицата или пуши големи пури в автобуса.

Типичната уранова жена никога няма да ви подозира в изневяра и рядко ще се усъмни в думите ви. За един търговски пътник например тя е въплъщение на мечтите му. Няма да ви проверява в службата, няма да търси следи от червило по носните ви кърпи. Измамата трябва да се натрапи на вниманието й, иначе тя никога няма да тръгне да я търси сама. Ако се случи обаче да й изневерите, това ще нарани до болка чувствителната й натура. Ще го усетите по нейните странни замечтани очи.

Липсата на страстна ревност у нея обаче не е изцяло резултат на морална сила. Тя вероятно още след първия поглед ви е подложила на дисекция под микроскоп и сте й ясен. Освен това си има толкова странични интереси и хора, с които й е приятно да разговаря, че не й остава време да мисли какво правите, когато не сте й пред очите. "Далеч от очите, далеч от сърцето" – казва поговорката. Отсъствието рядко засилва привързаността на Водолея.

Понякога тази жена е способна да си затвори очите за кръшканията на своя партньор, стига да открива някои важни за себе си неща само у него. Но ако в действителност не се нуждае от този човек, въпросната морална сила ще заработи в обратна посока и тя ще си иде още при първото пряко доказателство за изневяра. Не се опитвайте да разпалите вече угасналите въглени. Но можете да си останете приятели, тя има желание за това.

Жената Водолей обича да поддържа дружески отношения с бившите си съпрузи или любовници. Тя е забравила миналото и е изтрила от съзнанието си всички спомени. Това е като правило при нея. И има само едно странно изключение – цял живот помни първата си любов. Само първата обаче, която най-вероятно е свързана с момчето, подарило й пликче леблебия, когато е била на девет години, или с младежа, разхождал се с нея под дъжда. Или с оня клепар, мил и смешен едновременно, който е бил приятел на клоуна в цирка.

Много рядко тази жена би се впуснала в извънбрачна връзка. Това противоречи на чистотата в моралните й възгледи. Но доста от тази зодия са разведени. Те никога не предизвикват сами развода си, нито пък той им доставя някакво удоволствие. Просто охладняват, когато положението стане нетърпимо. Отиват си без да се обръщат назад. Щом се налага, могат спокойно да продължат пътя си сами.

Родената под знака на Уран е твърде любознателна и обича да човърка в душите на другите. Обича да разгада-ва тайните им, но никога не споделя своите. Не се опитвайте да четете мислите й. Това ще я ядоса. Обикновено е искрена, само че не забравяйте, че за нея едно е да излъже, а съвсем друго да премълчи част от истината.

След Везните жените Водолеи са най-красивите от Зодиака. Интересни и озадачаващи, те притежават някаква вглъбена и загадъчна красота. Образът им е много променлив. Ту приличат на нежни мадони, ту на жизнерадостни селянки. Преходът е непредсказуем и мигновен като яркосиния зигзаг на урановото електричество. Маниерът им на сближаване може да ви зашемети.

Обличат се умопомрачаващо. Може първи да тръгнат по новата мода, а може и да се придържат към стила на прабаба си. Не биха посра-мили корицата на нито едно модно списание, но в същото време всяка циганка би завидяла на умението им странно да съчетават дрехите си. С типично за Водолея безразличие те ще отидат на прием с прозрачна нощница или ще сложат дантелен шал на кожения гащеризон.

Или пък ще идат на пазар с щраусови пера, а в зоологическата градина – с диаманти. Нищо чудно да ги видите на театър с маратонки. Прическата им също е непредсказуема като самата им личност. Всъщност коктейл от прически най-често украсява главите им. Плитки, кок, опашка, ангелски букли или прави като праз коси – всичко им отива. Пък и така няма да приличат на никоя друга жена на планетата.

Да разговаряш с жена Водолей е цяло преживяване. В първия момент прави впечатление с плахото си и резервирано държание. В следващия с внезапен уранов изблик ще изрече забележка, нямаща нищо общо с разговора. Умовете на всички други хора може да работят в логическа последователност, нейният обаче прескача като светкавица от утрешния в днешния ден.

Неочаквано ще ви подхвърли трогателните си спомени. Питате я например какво мисли за космическите пътешествия, а тя отвръща: "Когато бях малка си мислех, че звездите са дупки в пода на рая и от тях струи светлина." Ако бъде в друго настроение, а вие се опитате да влезете в крак с мисленето й и кажете, че ви става тъжно да гледате как се разтапят снежните човеци, тя ще ви парира: "Стопеният снежен човек е просто купчина мокър сняг, Чарли."

Най-напред е мечтателна, после – практична. Първо плаха, след това – буйна. Безжалостно ще се присмее на вашата история за летящи чинии и след малко ще ви разкаже за нежния нашарен с точици елф, който всяка вечер се появява на перваза на прозореца й. Никога не разговаряйте отвисоко с нея. Проявите ли неразбиране, ще се затвори и ще стане недостьпна. Би трябвало да се очаква, че жените Водолей ще имат силен майчински инстинкт, тъй като тяхната планета Уран управлява бъдещето, а децата също принадлежат на това бъдеще.

Ала типичната жена Водолей може и да се стъписа пред задълженията на майчинството. Нужно й е време да свикне с мисълта, че трябва да посвети вниманието си само на едно човешко същество, след като толкова време го е разпилявала към кого ли не. По-хладна по природа, тя едва ли ще демонстрира външно своята майчина любов.

По принцип е предана на децата си, но и вътрешно независима от тях. Въпреки това с желание ще се включи в родителския комитет. Ще разговаря с малките приятели на децата й като с равни, ще хвърля енергия и сили в училищните мероприятия. С отношението и действията си ще учи децата на доброта и човечност. Няма да бди също като орлица над рожбите си, но те ще могат да споделят всичко с нея. Тя рядко би наказала дете, което е казало истината, независимо какво е направило.

Малките ще й имат пълно доверие и ще я търсят за съвет, понеже нейните схващания са лишени от предразсъдъци. Много я бива да вдъхва кураж и самочувствие, било то по повод на скрити под леглото чудовища или на обида от другарче. Способна е за броени минути да обърне нещата от плач на смях. За децата ви тя ще бъде забавна подвижна въртележка, всяваща около себе си радостен хаос. Няма да им мърмори за несвършените домашни задължения и ще им помага при уроците. Няма да ги задуши от обич, но ще бъде много нежна, когато са болни.

Май изпреварихме малко събитията, макар Уран действително да преобръща порядъка на нещата отзад напред. Защото преди момичето Водолей да стане майка, ще трябва да стане съпруга. Но първо трябва да я убедите, че бракът не е синоним на ада. Тя едва ли ще се втурне към женитбата. Не и преди да ви е изпитала, проучила и претеглила щателно. Ако преминете през проверката, знайте, че трудното тепърва предстои.

Бракът с жена Водолей не е най-лесното нещо. Тя кротко на вид ще слуша съветите ви, но нещо вътре в урановата й природа се съпротивлява да ги приеме безпрекословно. Все й се ще да измени нещичко. Не може да направи кейка точно по рецептата, както не може да паркира колата точно както искате вие. Макар че ще се усмихва сговорчиво, ще си кара по своему.

Ще експериментира нов начин за правене на кафе, за пълнене на писалка, за закрепване на кънките или за пресичане на улицата. Ще си облича пуловера наопаки, ще слага цветята в аквариум, ще си мие косата с крем за бръснене и ще подреди малък алпинеум върху бюрото ви. Само не я питайте защо. И тя не знае. Просто нейната вълна е с по-друга дължина.

За жената Водолей е трудно да дава израз на дълбоки чувства. Тя се задоволява обикновено с внезапни кратки откровения за любовта си. Намери ли обаче подходящия партньор, двамата се превръщат в модел за съпружеско щастие. Тази жена намира за глупави песните за влюбени, които се гледат само в очите.

Толкова чудеса има по света, които трябва да се видят, че на нея й се струва чиста загуба на време да се взираш в нечии очи. Тя с радост ще ви позволи да я хванете за ръка и заедно да се любувате на залеза, на изгрева, на някоя стара кола, на коня на млекаря, на жълтата боклукчийска кофа или на червения балон, закачил се на църковния купол. Пуснете я сама да се скита из нейната Страна на чудесата, когато пожелае, и тя никога няма да се интересува защо така често се събирате на карти с приятели.

Най-сигурният начин да я изгубите е да проявявате ревност, собственическо чувство или предразсъдъци. Също и да бъдете критичен, тесногръд и консервативен. Ще трябва обаче да харесвате приятелите й, които са като Пъстра палитра.

Интуицията на тази жена е забележителна. Често я взема внезапно вдъхновение и тя вижда с месеци и години напред. Ето защо първоначалната й преценка може да не ви се стори разумна, но в края на краищата урановата жена винаги излиза права. Тя живее в утрешния ден и вие можете да прогледнете за бъдещето само чрез нея. Твърденията й винаги се сбъдват. Тя си пада малко магьосница и това е най-особеното й качество. Доверете й се.