Луна в Рак

  • Сподели:
Луна в Рак

Лунните транзити са бързи транзити. Това е така, защото Луната се движи доста бързо и за около месец успява да премине през всички 12 зодиакални зони, тоест през целия кръг на зодиака. Средно на всеки два дена и половина Луната се премества от един в друг зодиакален знак.

Луната се намира в своите владения във водния кардинален зодиакален знак на Рака. И тъй като Луната седи на своя трон в Рак, там тя се чувства максимално комфортно, уютно, много е силна и уверена.

Винаги, когато Луната транзитира в Рак, в атмосферата витае нещо неуловимо. Луната е женска планета, а Рак е знак с женска енергия. Луната в Рак е майка, домакиня, зряла жена. Луната в Рак е и вътрешният психо-емоционален свят, инстинктите, настроенията, чувствата, интуицията, усетът ни за нещата.

Рак, освен знак на родителството и майчинството, освен знак на чувствата и емоциите, е и знак на недвижимата собственост, сигурността, материалната обезпеченост.

Подобно на противоположния му знак Козирог, Ракът се стреми към стабилност, надеждност, повторяемост, към сигурност, често откриване в рамките на дома. Луната в Рак обожава сентенцията: "Моят дом - моята крепост!".

Независимо от това представители на кой слънчев или лунен знак сме, в дните, когато Луната преминава през зодиакалния знак Рак, всички ние ставаме по-чувствителни, по-емоционални, по-склонни да приемаме нещата лично, по-потопени в женските качества като цяло, по-обърнати в посока семейството, рода, децата, близките, роднините, родината, и тяхното осигуряване.

В същото време - по-мечтателни, по-грижовни, по-"лунни". Възможно е да ни обземе меланхолия с неясен произход или да станем много по-сантиментални от обичайното за нас. Да имаме по-ярки и запомнящи се сънища. Или да не можем да спим добре.

Може да сготвим храна за душата. Или да поговорим с някого с цел да го разберем и утешим. Ей такива неща. Заниманията с изкуство, творчество, поезия, музика, вода ще ни помогнат, както ако носим сребърни бижута.

***

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg