Любовта е двигател. Тя е мощ!

  • Сподели:
Любовта е двигател. Тя е мощ!

"Най-силната проява на любов НЕ е да умрем за някого, а да живеем, за да бъдем щастливи заедно." - Хорхе Букай.

Любовта е като осми март - ако го отбелязваме веднъж в годината, моля ви, нека се закрием незабавно като общество и да затворим кепенците, за да не влиза студено.

Любовта от друга страна не е и влюбването. Защото то идва и те стреля с нещо, непонятно откъде дошло, харесва ти, после те наболява малко и си тръгва. Тъй бързо и неусетно, както е дошло.

Любовта не е сексуалният нагон, който изпитваш, щом видиш друго човешко същество, и мигом искаш да го обладаеш.

Любовта не е магия. Магиите са нещо, което има обяснение. И често пъти илюзионистите си служат с глупави фокуси, надявайки се тайно да те впечатлят и шашнат. Още във второ действие вече знаеш, че това са трикове.

Любовта е онова свирепо и безкомпромисно чувство, което изпитваш към другия. Безапелационно чувство. Толкова всепоглъщащо и силно. И същевременно валс. Изящество. 

Онази любов, която човек среща веднъж в живота си и като Мерил Стрийп в шедьовъра "Мостовете на Медисън" - знае, вярва, усеща и разбира, че е завинаги. Че е до живот.

Онази любов, която те кара да се движиш с увереност, каквато не си предполагал, че може да съществува. Да можеш да разделиш морето на две и да вървиш пеш до Хималаите.

Да се протегнеш и да пипнеш звездите.

Абсолютно всеки път, ама всеки ден, в който вървиш по улиците негримирана, смотана, невзрачна и изтощена с торба от "Лидл" в ръце, да се чувстваш като Наоми Кембъл за първото си ревю на "Версаче".

Толкова красива и женствена. Любовта това прави с теб. Тя те моделира и променя, без да те изопачава. Без да иска нищо в замяна.

Сега... Разбира се, че нито едно от гореспоменатите няма как да се случи. Реално никой не може да раздели морето на две. И аз мога да отида пеш най-много до Сарафово.

Но! Любовта, Санчо... прави така, че да мислиш, вярваш и усещаш, че ти ще осъществиш всички тези неща...

Тя е двигател. Тя е мощ.

Ако бях удобна и безлична щях да завърша с "обичайте се"! Но ще ви кажа друго - просто живейте!