Мария Илиева с видео към саундтрака на „Порталът”

  • Сподели:
Мария Илиева с видео към саундтрака на „Порталът”

Мария Илиева, която съвсем скоро обяви, че е в очакване на второто си дете, не намалява темповете на работа. Вече е факт новият ѝ сингъл „Остани тази нощ”, който е част от саундтрака на сериала „Порталът” по БНТ.

В „Порталът” певицата не само има актьорската задача да се превъплъти в образа на Йорданка Христова през 1979 г., но и изпява песните, изпълнени от главната героиня Жана Янева (Стефания Кочева). Една от тях – „Остани тази нощ“ с въздействащ текст на Дамян Дамянов и музика на Рафи Жамакорцян, получава нов живот близо 40 години по-късно с аранжимента на Петко Манчев и Васил Делиев и в изпълнение на Мария Илиева.

„Остани тази нощ” е песента, с която в еп. 5 на „Порталът” героинята на Стефания Кочева се явява на песенния есенен конкурс. На нейното представяне с гласа на Мария Илиева зрителите на БНТ ще се насладят тази неделя.

Видеото на „Остани тази нощ” преплита кадри от сериала „Порталът”, който се развива през 1979 г., и от звукозаписното студио, в което Мария Илиева записва аудиото на песента в съвремието. В тонрежисьорската кабина са Петко Манчев и Стефания Кочева, която наблюдава начина, по който Мария записва песента, попива нейния маниер и начин на пеене.

Видеото е поверено на екипа на „Мирамар филм“ с режисьор Ангел Стефанов. Именно „Мирамар филм“ са изпълнителни продуценти на сериала „Порталът”, чийто режисьор е Илиян Джевелеков.