Мъжът Овен

  • Сподели:
Мъжът Овен

Няма значение дали ви е приятел, любовник или съпруг – мъжът Овен се държи горе-долу по един и същ начин, в каквато и роля да е. Той е агресивен, енергичен и егоистичен до мозъка на костите си. Овенът често действа непрактично и импулсивно, но никога не става скучен. Поне за липса на фантазия не можете да го упрекнете. Животът на Овена постоянно ври и кипи.

Ако отивате на среща с него, никога не знаете къде и как. Овните умеят да подлудяват жените по начин, който им харесва. Приятелката на Овена обикновено се наслаждава на всички прелести на живота, но понякога се чувства като на гърлото на вулкан, готов да изригне всеки момент.

Овенът има силно собственическо чувство, избраницата му трябва да му принадлежи безрезервно, от глава до пети. Докато той самият обожава леките забежки (според него бракът не е затвор, нито той е арестант), но изисква от половинката си абсолютна вярност. Ако му изневери дори и един път, всичко приключва веднъж и завинаги. И за да не се случи това, той бди постоянно и ревнува от всичко, което се движи и носи мъжки панталони.

На жената до мъжа Овен й е много трудно да издържи на бесния му ритъм на живот. За онези дами, които мечтаят за спокойно и подредено ежедневие и домашен уют, Овенът е крайно неподходящ партньор. Често зад разпуснатото му егоистично поведение се крие чаровно малко момче, което има нужда от майчина ласка и грижа. Онази, която прозре истинската му същност под шумната му фасада, най-вероятно ще успее да покори сърцето му. Жената на мечтите му трябва да е самата женственост и едновременно с това – най-добър приятел до гроб.

Овните почти винаги имат страхотно чувство за хумор. Същото качество се изисква и от половинките им – той може и да преживее някак циничните ви забележки, но плоските шеги не ги понася. Как ще завърши тя – едната вечер той може да пръска пари наляво и надясно, а другата – да пести всяка стотинка.

Овните са родени лидери, обожават да изобретяват колелото, да откриват топлата вода и да правят всичко по свой начин. Такъв мъж е способен да спечели много пари, но рядко става богат. Той обича лъскавата обвивка и екстравагантността, но за него да харчи пари е равностойно на това да демонстрира властта си.

За да задържите до себе си мъж Овен, трябва да се научите да бъдете романтична, ентусиазирана за всякакви идеи, различна във всеки един ден, както и да зарежете излишната си скромност. Ако успеете да го убедите, че сте най-страхотната жена на света, любовта му ще е безгранична. Овенът никога не поддържа няколко любовни връзки едновременно. Той не умее да крие чувствата си, и ако връзката ви се е изчерпала, ще го разберете веднага по очите и гласа му.

Той се държи специфично при спорове – мъжът Овен лесно се пали и избухва, може да ви наговори какво ли не, а 15 минути след кавгата да се чуди защо все още помните обидните му думи. За сметка на това той често прави първата крачка към примирието.

Ако мъжът Овен вярва в нещо, можете и цял живот да се опитвате да го убедите в обратното, доказвайки му, че греши. Безрезултатно. Той сякаш си затваря очите и си запушва ушите, докато без странична намеса може за секунди да стигне до съвсем противоположно решение. Изобщо не се опитвайте да му докажете, че допреди минута е бил на обратното мнение – той дори няма да си спомня. Много е лесно да поддържате разговор с Овен – той обожава да говори за свое височество.

Овните почти винаги предпочитат да доминират и да играят по своите правила. Ако се озовете в едно легло с него (или не точно легло, ами лека кола или плаж…), едва ли ще правите любов в мисионерска поза. Типичното женско увъртане "Трябва ми време да помисля" при Овена не работи. Той иска да чуе "да" веднага и незабавно да премине към действието.

Натискът му може да ви се стори твърде прибързан, за сметка на това едва ли ще забравите тази нощ. Ще му хареса, ако между другото му направите комплимент за начина, по който прави секс. Но не прекалявайте с подмазването, защото овните хич не са глупави и могат лесно да отличат истината от преструвката.

Тайната "парола" за неговия начин да прави любов е импулсивността. Той мрази еротичните му фантазии да не се приемат с аплодисменти. Всичко, което има дори и лек привкус на рутина, го отегчава до смърт. Ако една жена иска да се хареса на мъж-овен в леглото, ще трябва да прояви изобретателност.

Той не обича да се замисля за последиците от действията си, когато нещата опрат до секса, тогава превключва в режим на мислене "тук и сега". По време на секс мъжът-овен се държи както винаги – предпочита той да е зад волана и да командва парада.