Мъжките фрази, които вбесяват жените

  • Сподели:
Мъжките фрази, които вбесяват жените

Дори и да сте от най-спокойните представителки на нежния пол, няма начин поне една от често употребяваните фрази от мъжете да не ви е изкарала извън кожата. За да систематизираме най-популярните и подходящата ответна реакция, сме подготвили списък с вбесяващи мъжки фрази.

1. "Ще видим…" – това със сигурност значи "сега не ми се спори, но няма да стане". Много неприятно е по време на обсъждане на някоя важна тема като коледните покупки, лятната почивка, покупката на техника (най-често кухненска, която не е приоритет за повечето господа). Много добре действа техниката "каквото повикало, такова се обадило", т.е. следващият път вие приложете тази техника и после пак, и пак, докато не се стигне до големия взрив.

2. "След малко" – това най-често значи "едва ли ще го направя, изобщо".

3. "Какво прави цял ден?" – връщайки се от работа е заварил чиниите неизмити, телевизорът включен (на канала, който той е гледал сутринта), дрехите неизпрани и т.н. А вие "най-нагло" спите с бебето (детето)… Разбира се, този въпрос се задава най-вече на жените по време на майчинство или на тези, които работят от вкъщи. Казваме ви честно, няма по-кратък път към 10-тия кръг на Ада от тази фраза.

4. "Нямам претенции" – за закуската, обяда и вечерята, иначе за всичко друго – да.

5. "Уморен съм" Вярно ли? А пък аз цял ден си клатя краката на касата на супермаркета (офиса или друго работно място) и чакам да дойде вечерта, за да те дразня с разни неща за вършене! Бъдете уморени и вие – за да сготвите вечеря, да изгладите дрехите, за гушкане…

6. "Не съм длъжен да го правя" – най-често тази фраза се изрича в отговор на молба за някаква помощ. Дали става дума за косене на тревата, за бране на грозде или за миене на кучето, то насоченият в упор пистолет е единственият мотив, за да се почувстват задължени. Може да отговорите на огъня с огън. Ако издържите, може да опитате да не миете съдовете или да перете дрехите. Казваме точно тези дейности, защото те се смятат за типично (категорично, неоспоримо и завинаги) "женски".

7. "Къде са ми дрехите" – една част от тях най-вероятно се въргалят по пода на спалнята, друга част са в колата (връхните дрехи), има мръсни чорапи и тениски дори под холната маса… А защо ли не са изпрани?

8. "Възрастен човек си, реши сама" – липса на заинтересованост? Не, по скоро липса на желание за поемане на отговорност. Как по друг начин ще може да увековечи провала ви, ако не остави всичко на вас?

9. Липсата на такава – питате за случилото се в началото на филма, няма отговор, това може и да е дребнаво, но дразни. Другото, особено противно е да помолите за помощ, например: "ще пуснеш ли прахосмукачка?". Това е отворена вратичка. Така може да каже, че не ви е чул или пък, че не се е съгласил… За да сте сигурна, че е разбрал правилно въпроса, изискайте отговор. Силно вероятно е да получите нечленоразделно ръмжене и отлична предпоставка за скандал.

Източник: Bg Jenite