На какво ни научиха момичетата от Сексът и градът

  • Сподели:
На какво ни научиха момичетата от Сексът и градът

Няма жена, която да не е гледала сериала „Сексът и градът“ и да не се е разпознала в някоя от ситуациите или някоя от историите, вплетени умело в сюжета. Или пък в някоя от героините. Още с появяването си през 1998 година сериалът се превръща в истински феномен, а репликите на  Кари Брадшоу (в ролята Сара Джесика Паркър), Саманта Джоунс (в ролята Ким Катрал), Шарлот Йорк (в ролята Кристин Дейвис) и Миранда Хобс (в ролята Синтия Никсън), се превръщат в любими на нежния пол.

Кари Брадшоу и нейните три приятелки са неомъжени, сексуално активни жени на прага на новото хилядолетие. Те не само дискутират своите сексуални желания и фантазии, но открито споделят своите вярвания и мнения по редица главно женски въпроси. Сериалът става популярен със своите сцени из нюйоркските улици, барове, ресторанти и нощни клубове, където се поставят под въпрос сексуални табута. Главната героиня е Кари и макар да се обръща достатъчно внимание на останалите три жени и техните връзки, раздели и терзания, тя е в основата на филма, разказът се води от нейно име, и нейните чувства (главно към мъжа на живота ѝ – Тузаря) са водещи в епизодите.

Сериалът открито разнищва социални въпроси, като положението на жените в обществото. Премиерата на „Сексът и градът“ е на 6 юни 1998 г., а последният официален епизод е излъчен на 22 февруари 2004 г. През 2004 г. започва подготвка за създаване на филмова версия на сериала, но скоро тя е изоставена. В средата на 2007 г. са обявени нови планове за изработване на филм по сериала, и на 12 май 2008 г. в Лондон се състои неговата премиера. Две години по-късно излиза и вторият филм от поредицата.

 

Ето някои от най-запомнящите се цитати от „Сексът и градът“:

-Знам как да задоволя един мъж. Просто му давам цялата власт. 

-Как така четири умни жени нямат никаква друга тема на разговор освен гаджета. Сякаш сме в седми клас, но с банкови сметки.  

-Аз пия кафе, правя секс, купувам си пайовете и използвам устройства, които работят с батерии!  

-Без пушене в баровете. Какво следва, без чукане в баровете?  

-Във всяка връзка идва момент, в който романтиката се оттегля и дава път на реалността

-Кой знае? Той е мъж. Можеш да му се предложиш на тепсия и пак няма да знаеш какво е в главата му.  

-Ако можехме да духаме на всеки мъж на планетата, щяхме да имаме пълна власт над нея и все пак да оставим ръцете си свободни.  

-Някои жени не са създадени, за да бъдат опитомени. Те са създадени, за да бъдат свободни, докато не срещнат някой подобен, с който да бъдат свободни заедно.

-Ако търсиш някой, който да те допълва, значи не си си самодостатъчна.

-Да не се спи с мъжа на първа среща е правило, което са измислили жените, които никой не ги иска, просто за да скапят настроението на нас – жените, които ги искат всички!