На коя възраст правим най-добър секс?

  • Сподели:
На коя възраст правим най-добър секс?

За любовта няма граници – колкото й изтъркана да е тази фраза, тя е самата истина. Ежедневно сме свидетели на това, че хората могат да открият любовта навсякъде и на всяка възраст.

Същата максима важи и за секса – граници и възраст също няма, стига да има желание и страст. Нещо повече – оказва се, че с напредване на възрастта, хората започват да правят и по-добър секс. Ако не ви се вярва – ето и доказателството.

Проучване, направено във Великобритания показа на каква възраст хората правят най-добър секс, според техните собствени оценки. Допитването е направено по поръчка на фирма за секс играчки, а резултатът от него е, че най-добрия секс в живота си правим на 55-годишна възраст.

Всъщност, самата аз отдавна съм попадала на информацията, че в нашето съвремие, хората на по-зряла възраст имат много по-хубав и удовлетворяващ интимен живот в сравнение с младите хора.

Съвсем наскоро това мнение бе категорично изразено и от 69-годишната звезда Хелън Мирън, която сподели, че има чудесен сексуален живот. Подобни признание са правили и много други представители на шоубизнеса, които вече са на по-сериозна възраст.

Сред тях са такива звезди като Мик Джагър, Джейн Фонда и Майкъл Дъглас, които не веднъж са признавали, че сексът става много по-добър с напредването на възрастта. На коя възраст правим най-добър секс?

Проучването във Великобритания, което стигна до заключението, че именно 55-годишната възраст е идеална за сексуален живот, всъщност дава отговор на въпроса защо е така.

Основната причина е, че добрият секс е свързван най-вече с удоволствието, а то пък има голяма връзка с увереността на партньорите. Тази увереност обаче, е нещо, което се придобива с годините.

Трупайки повече житейски опит, партньорите все повече разбират и се научават какво желае другия в интимен план, а така постепенно расте и тяхната увереност. Доказателство е и факта, че по-възрастните с много по-голяма лекота разговарят със своя партньор за това какво искат или не искат в леглото.

Същото допитване е установило, че с такава увереност помежду си разговарят половината от по-възрастните хора, които са били включени в проучването.

Много по-малък е процента на по-младите хора, които са на възраст от 18 до 35 години, които могат спокойно да обсъждат с партньора си своите сексуални нужди и желания – само 15 %.

И още нещо – по-възрастните партньори са по-освободени и по отношение на секс играчките.

Източник: Delo.bg