На круиз в Азия

  • Сподели:
На круиз в Азия

Река Меконг извира високо в Хималаите, спуска се буйно по планинските склонове и тече стремително през дълбоки ждрела. Когато напусне Китай, където я наричат Ланцанг, реката вече е изминала почти половината път до устието си и се е снишила значително — с 4500 метра.

Оттам нататък река Меконг се спуска само с 500 метра. Затова и в този участък тя тече много по–бавно. Когато напусне Китай, реката образува общата граница на Мианмар и Лаос, както и голяма част от границата между Лаос и Тайланд. Тя се разклонява в Камбоджа и тече през Виетнам като две реки, които се вливат в Южнокитайско море.

Казват, че пътешествието по река Меконг е най-успокоителното и съживяващо духа преживяване, което стресираният и модерен градски човек може да изпита. Още повече, когато си на борда на един от най-луксозните речни кораби по този маршрут. Той разполага с 48 кабини и 14 апартамента, всички луксозно обзаведени с балкони и френски прозорци, индивидуален климатик, сейф, мини бар, ТВ и други екстри.

Кабините са с душ, апартаментите разполагат с душ и вана. На борда има два стилни ресторанта, в които местни шефове приготвят специалитети от европейската, виетнамската и камбоджанската кухня. Очакват ви също фитнес, фризьор, СПА с масажи и слънчева тераса с открит басейн и шезлонги. За 124 пасажери се грижи персонал от 52 професионалисти, преминали специални обучения, за да предоставят най-доброто обслужване на борда.

Всичко това е част от неустоима оферта за 16-дневно пътешествие, което започва от столицата на Виетнам - Ханой, последвано е от круиз из залива Ха Лонг, кратък полет до Сием Рип в Камбоджа, посещение на храмовете Ангкор и 7-дневен круиз по р. Меконг с разглеждане на рибарски селища, исторически храмове, плаващи пазари и будистки манастири, посещение на Пном Пен и Хо Ши Мин. Ето това няма как да се изпусне. А за притежателите на кредитни карти Visa Gold, Platinum или Infinite това пътуване мечта носи и специални отстъпки с агенция Apollo.

Какво не знаете за Виетнам

Докато сте във Виетнам, ще бъдете заинтригувани от странностите на страната:

• съгласно местния етикет при консумация на напитка тя никога да не трябва да бъде изпивана докрай, а малка част трябва винаги да бъде оставена на дъното на използваната чаша;

• часовата разлика между Виетнам и България е 5 часа, но няма лятно часово време;

• само тук можеш да си купиш вино с … бутилирана змия: т.нар. оризово змийско вино; 

• в страната 40% от населението носи една и съща фамилия – Нгуен. 

В столицата Ханой, което означава град между реки, живее една цяла България – населението на града е около 7 милиона души, само че на 30 пъти по-малка площ. По улиците е като разгневен мравуняк – хора, мотопеди, велосипеди и коли във всички посоки, без никакви видими правила, на пръв поглед - пълен хаос, но ще останете очаровани от красива колониална архитектура, забързани улици, зелени паркове и древни храмове.

В Камбоджа

Преди около две хилядолетия индийски търговци и други хора, пътуващи за Китай, често посещавали камбоджанското крайбрежие и разменяли коприна и метали за подправки, ароматна дървесина, слонова кост и злато. Макар да е била голям търговски център, днес Камбоджа остава най-неизследваната страна в Югоизточна Азия, където туристите наистина могат да се потопят в живота на древния континент.

Плаващи селища, оживени пазари, улици, задръстени от мотоциклети, на които се пренася всичко от живи пилета до хладилници – всичко това е съвременна Камбоджа. Нейното древно лице е скрито дълбоко в джунглите, а изследователите твърдят, че освен вече достъпните храмове, в техните дебри се крият гигантски изгубени градове, които чакат своите откриватели.

Притежателите на кредитни карти Visa Gold, Platinum или Infinite могат да резервират пътуване до Виетнам и Камбоджа до 03 август 2017 г. при туристическа агенция Apollo с 3 до 5% отстъпка от цената на екскурзията и включена безплатна застраховка.

Официалният сайт на Visa в България (www.visabg.com) съдържа повече информация за различните отстъпки и предложения, които могат да се ползват с кредитните карти Visa Premium, не само в Азия, а и на други места по света.

Предложения за други вълнуващи круизи вижте на: visabg.com/visa-offers.

Снимки: pixabay.com

На круиз в Азия

Ханой - столицата на Виетнам 

На круиз в Азия
На круиз в Азия
На круиз в Азия

Храмовете Ангкор в Камбоджа

На круиз в Азия

Храмовете Ангкор в Камбоджа

На круиз в Азия

Кралският дворец в Пном Пен, Камбоджа