На разходка из най-романтичните места по света

  • Сподели:
На разходка из най-романтичните места по света

Какво е романтиката, ако не посетим и не се насладим на най-романтичните места по света? Пътешествията до тези места се помнят от вас и вашата половинка за цял живот!

Ако досега не сте успели да си организирате един специален романтичен уикенд за "Свети Валентин", винаги можете да се реванширате един на друг, като посетите някои от най-красивите градове в Европа и света. 

Дори всичко това да не е целта на посещението ви, самата атмосфера на най-романтичните градове е такава – завладяваща, магнетична и опияняваща!

Остава само това, да изберете кой от тях бихте искали да посетите, а ние ви представяме топ 5 от тях: 

На разходка из най-романтичните места по света

Париж, Франция

Класацията за "най-романтичен град" съвсем с основание води Париж. Градът на светлината отдавна се слави и като град на любовта. Това определено е най-доброто място за любов.

Вино, храна и богата история, разходка в Лувъра, на кафе из Шанс Елизе... вечеря на Айфеловата кула или посещение на Версайския дворец - синоним на разкош, кралско достолепие, напомнящо на французите, че любовта и властта вървят ръка за ръка понякога.

Предложенията за брак, направени на върха на Айфеловата кула са като запазена марка за романтичните души. Фаворит сред най-романтичните градове, Париж ще ви очарова с финес, лукс и аристократизъм. Тук сякаш всичко нашепва за любов – изтънчената френска кухня, изисканата градска атмосфера, историческите и културни забележителности…

Дори френският език със своето сладко звучене ще стопли душите ви. Кажете Je t'aime (Обичам те) на своя любим човек в Париж! И непременно включете в романтичната си разходка Монпарнас, посещение на Лувъра и Нотр-Дам-де-Пари. И не забравяйте да хапнете пресни кроасани с шоколад в някое закътано парижко кафене!

Снимка: pixabay.com

На разходка из най-романтичните места по света

Венеция, Италия

Този уникален град е истинска находка за романтиците. Старинните здания, тесните венециански улички, съпътствани от песните на гондолиерите и музиката от безбройните кафенета и ресторанти, витрини, обсипани с венециански маски, водните канали – тук всичко оставя незабравим спомен.

От зашеметяващата архитектура на площад Сан Марко до гондолите, тук всичко говори за любов, романтика и страст. Мостът на въздишките и Базиликата "Сан Марко" са само част от любимите атракции на милионите влюбени двойки, които посещават града ежегодно.

Най-хубавият момент да се посети Венеция е по времето на ежегодния карнавал, който се провежда там. Екскурзията с гондола из най-вълшебния град в Европа остава хубав спомен за всеки.

Снимка: pixabay.com

На разходка из най-романтичните места по света

Хонолулу, Хаваи

Всеки, който посещава Хавайските острови, усеща една невидима сила, която се носи във въздуха. Хората в Хаваи я наричат "силата на алоха" - магическа фраза, която е хавайска дума и се използва за поздрав, но освен това означава любов, доброта и състрадание. Тя е живо олицетворение на най-доброто от Хаваи и неговите хора.

В Хаваи ще откриете магически плажове, невиждана природа, кристално чисти води, богато културно наследство. Тук въздухът е по-сладък, слънцето грее по-ярко, и духът на "алоха" ви завладява щом стъпите на острова.

Уханни цветя, блестящи водопади, естествена красота определят пейзажа на Хаваи и ви водят в свят, изпълнен с мир, блаженство и спокойствие.

Оставете своя пръстов отпечатък на пясъка и открийте един нов свят – светът на Хаваи! А какво по-романтично от разходки и лагер-вечери на плажа? Истинска романтика под звездите...

Снимка: pixabay.com

На разходка из най-романтичните места по света

Тадж Махал, Индия

Екскурзия из императорската резиденция в Индия сама по себе си е незабравимо преживяване. Тадж Махал е разкошен дворец от бял мрамор, който при залез слънце приема очарователни розови оттенъци и създава невероятна гледка.

построен от моголския владетел Шах Джахан в памет на любимата му съпруга. Смятан е за най-бляскавия паметник на моголската архитектура, съчетаваща ислямски, индийски и персийски елементи. Смятан е за една от най-красивите сгради в света и стои като символ на вечната любов.

Снимка: pixabay.com