Най-чести причини, поради които хората изневеряват

  • Сподели:
Най-чести причини, поради които хората изневеряват

1. Липса на емоционална връзка.

Причината номер едно, поради която хората изневеряват, е липсата на емоции във връзката и еднообразието. Повечето хора не осъзнават колко важно е създаването, поддържането и подхранването на връзка в едни отношения. Винаги ще има изкушения, но когато една двойка се чувства свързана, шансовете тези изкушения да се осъществят намаляват значително. Проучванията показват, че само 7% от изневеряващите жени и 8% от изневеряващите мъже са изневерявали само поради сексуално недоволство. Мнозинството от хора изневеряват или поради липса на емоционална връзка или комбинация от липса на емоционална и сексуална връзка.

2. Липса на сексуална връзка.

Повечето двойки с течение на времето стават мързеливи спрямо секса. За да бъде сексът страхотен, е необходимо желание да продължите да растете и да се учите заедно. Трябва да внесем нови техники, фантазии и преживявания в леглото, за да поддържаме връзката свежа. В допълнение, нашите нужди, фантазии и нещата, които ни възбуждат, се променят с течение на времето, поради което е толкова важно двойките да общуват редовно за секса.

Без непрекъсната комуникация малките сексуални желания могат да се промъкнат през пукнатините или може да сте твърде нервни, за да изразите нещо, което искате да опитате. Това може да бъде предпоставка един от двама ви да търси другаде удоволствие и задоволяване на сексуалните нужди. Понякога поддържането на добра комуникация е от решаващо значение за задоволяване на нуждите на другия.

3. Лоши граници с хора извън връзката.

Това биха могли да бъдат родителите на един от двама ви, колегите ви, досадни познати и всякакви несъобразителни хора, които не се интересуват, че вие сте във връзка От вас зависи да поставите граници с хора, които не зачитат връзката ви или се държат така, сякаш сте необвързани. 

4. Нечестна борба.

Конфликтът в една връзка е неизбежен. Начинът за справяне с този конфликт обаче често определя колко щети се нанасят и колко дълго ще продължи връзката. Хората не искат да останат в отношения, в които партньорът им е емоционално нестабилен, щом възникне конфликт. Неуважението, нараняването или словесното малтретиране прави хората уязвими.

Когато бъдем наранени, ядосани или уплашени, е най-вероятно да се нахвърлим върху другия. Целта е да се научим да разпознаваме тези моменти и да имаме импулсния контрол да ги спрем. Така и трудния момент вместо да ескалира, се превръща в продуктивна дискусия.

5. Правите предположения за състоянието на връзката ви.

Не правете никакви предположения за състоянието на връзката си, без да имате ясен разговор с другата страна. Освен това, ако сте в отворена връзка, уверете се, че дефинирате изневярата ясно и конкретно. За да имате успешна връзка, правилата трябва да бъдат ясно дефинирани. Без тези разговори и специфични правила вие се подготвяте за нараняване и разочарование.

6. Нерешени проблеми от детството.

Въпреки това, ние имаме задължение към собственото си психично здраве и благополучието на всеки, с когото потенциално се срещаме, за да преодолеем основни проблеми и травми, които ни пречат да можем да имаме интимна връзка и да спазваме принципите си. Ние не носим отговорност за вредата, която ни е причинена като деца, но сме отговорни за излекуването на нашето минало.7. Сексуална зависимост.

Хора, които се борят със сексуална зависимост или както аз го наричам, сексуално натрапчиво поведение, нарушават собствения си морал, противоречат на ценностите си и рискуват хората и нещата, които са важни за тях, за да получат своето сексуално удовлетворение. Подобно на наркоман, те имат патологична връзка с избраното от тях лекарство, което в случая е сексът.

Сексът е преживяване, променящо настроението и тези, които са с натрапчиво поведение, са склонни да не са особено добри в толерирането на чувствата или в регулирането на емоциите. Способността им да понасят емоционална близост, възходи и падения на една връзка или емоционална интимност са оспорени. Да бъдеш с някой, който се бори със сексуалната зависимост и не е в процес на възстановяване, означава да бъдеш измамен.

8. Пристрастяване.

Същото важи и за пристрастяването от всякакъв вид, като наркотици или алкохол. Хората, които са обхванати от пристрастяване, не са емоционално достъпни за връзка от какъвто и да е вид и е малко вероятно да спазват условията на връзката. Често преценката им е нарушена от техния избор. Както един мой колега обича да се шегува: ''Как разбираш, че пристрастен лъже?" Отговорът е: ''Устата му се движи". Отличителните белези на пристрастяването са измама, нечестност и отричане.