Най–честите лъжи, които мъжът изрича

  • Сподели:
Най–честите лъжи, които мъжът изрича

Причините поради, които мъжете лъжат жените, са много различни. Някои психолози смятат, че те са породени още в детството и са се зародили от лош пример на родителите, които са възприемали лъжата като нещо нормално и нещо, което би им спестило излишни скандали. Лъжата се поражда в мъжката глава още от липса на доверие, както и от приятелските среди, в които са израснали, те също пряко, може, да са повлияли на сегашното поведение на мъжа.

 

Кои са най-честите лъжи:

1. Никога няма да ти изневеря – Никога човек не трябва да се зарича в неща, които не е способен да изпълни. Просто приемете, че и мъжете и жените кръшкат. Независимо от обстоятелствата, които са предизвикали тази постъпка, мъжът се опитва да я прикрие с цел да не разруши досегашните си отношения с половинката.

2. Не си дебела, дрехите ти стоят прекрасно – И това е една от често изричаните лъжи на мъжа с цел да не навлиза в конфликт с любимата, както да не нарани чувствата й, да не смачка самочувствието й – затова често мъжът прибягва до тази лъжа.

3. Отивам да пийна едно с приятели и скоро се прибирам  – Не се хващайте на тази уловка, нито ще е едно, нито ще е скоро. Когато е с приятели за него времето е спряло.

4. Аз не флиртувам с други жени - за мен ти си единствена – И, дори, да не го правят с цел изневяра, за мъжете е присъщо да се заглеждат по други жени. Да фантазират за тях и да флиртуват с тях е напълно нормално и в реда на нещата.

5. Изкарвам достатъчно пари, за да си позволя всичко – Тази лъжа се използва най–често в началото на връзката, когато двамата партньори не се познават чак толкова добре и мъжът прибягва до тази лъжа, за да привлече вниманието на жената и в нейните очи, да изглежда достатъчно преуспял.

6. Аз не гледам порно и единствените ми фантазии са само с теб – Това е най–често разпространената лъжа и при двата пола, с цел да разнообразят сексуалният си живот и да развихрят фантазиите си. И мъжете, и жените гледат еротични филми, както и фантазират, че правят секс с хора, които не познават лично.

7. Проблеми в работата -  Мъжът не обича да споделя с жената за проблеми и неловки ситуации на работното място и по-скоро е склонен да я излъже, че всичко е наред, отколкото да и сподели, че е направил някоя беля в службата и е пред уволнение.

8. Хазартни игри – Мъжете правят всичко възможно, за да прикрият залитанията си по хазартните игри, спортните залагания и казината. Определено това са неща, които предпочитат да спестят като информация на жената до тях, защото смятат, че това би породило сериозни скандали във връзката им, особено ако половинката им разбере за солидна загуба на финанси от хазартни залагания.

9. Среща с бивше гадже – Мъжът е абсолютно наясно, че ако сподели на сегашната си приятелка за среща с бивше гадже, това ще се отрази негативно на връзката му, дори може тя да приключи. Точно поради тази причина той е по–склонен да го запази в тайна.

10. Алкохол – Мъжът е склонен да спести от истината за това, какво количество алкохол е изпил предишната вечер с колеги или приятели, и разбира се за последствията от безпаметното напиване. За него е по–добре да си спести мрънкането на половинката от факта, че е изпил няколко бири или пък се е опитал да разпусне със солидно количество алкохол, за това със сигурност би излъгал жената до себе си.