Не предавай любовта. Животът е непредсказуем

  • Сподели:
Не предавай любовта. Животът е непредсказуем

Когато бях по-млада, предпочитах красиви, добре сложени момчета, с приятно чувство за хумор. Момчета, с които ми беше весело и забавно.

Сега, малко по-зряла и вече помъдряла жена, установявам, че ме привличат умни, разбиращи и отговорни мъже. Потенциалният мъж за мен е преди всичко мъж, в който виждам бащата на моите деца, в който намирам опора в духовен и емоционален план. Убедена съм, че повечето жени на моята възраст разсъждават по този начин.

Но нека поговорим за по-младите момичета. В днешно време, повечето от тях мечтаят да срещнат мъж, който да може да им осигури всичко, което поискат. Да получават скъпи подаръци, да посещават скъпи заведения, да разполагат с пари. И сякаш отъждествяват човека не с неговите качества, а с размера на неговия портфейл.

По този повод ще ви разкажа една история, която от известно време циркулира в Мрежата. В нея се разказва за момче, отхвърлено от дъщерята на богаташ, само поради факта, че не печели достатъчно пари, за да поддържа нейния разточителен начин на живот. Всъщност, тя харесвала този младеж, дори си мислела, че го обича. Но, за брак и дума не можело да става...
10 години по-късно обаче съдбата ги среща отново, за да промени изцяло представата й за света и за отношенията към хората.

Ето и самата история:
Бедно момче се влюбило в момиче от богато и известно семейство. Двамата започнали да се срещат, той я ухажвал пламенно и постепенно между тях се зародила любов. Докато един ден, преодолявайки с голямо усилие притеснението си, момчето се престрашило и предложило брак на своята любима.

Но с високомерен и почти насмешлив тон получил следния отговор:
"Виж, твоята заплата за един месец е равна на сумата, която аз харча всеки ден. Как си представяш, че ние можем да живеем заедно? По какъв начин ще ме издържаш? Знаеш, че аз не мога да живея в бедност. Всъщност, може би е по-добре да се разделим. Така че, моля те, забрави за мен. Намери някоя друга, която е на твоето ниво. Ожени се за нея..."

Така и станало. Разделили се. Но младежът никога не забравил унижението. Не заради самия отказ, а заради причината за него. Не успял да забрави и момичето.

След около 10 години те се срещнали случайно в голям търговски център.

Тя се била превърнала в красива млада жена, а той – в улегнал, привлекателен млад мъж.
Жената била скъпо облечена, с множество пликове на известни модни марки в ръцете си. Мъжът бил скромно облечен, с някаква странна тъга в погледа си.

Тя веднага познала своя бивш приятел и оживено извикала: "Здравей! Как си? Как вървят нещата?" И дори без да изчака отговор продължила: "Знаеш ли, аз в момента съм омъжена за един много успял човек. Той има страхотна кариера. И изкарва около 15 хиляди на месец. Можеш ли да си представиш?"

Младият мъж, едва сдържал сълзите си, но нищо не казвал, а просто се усмихнал.

В същия момент към тях се приближил съпругът на жената, който леко се объркал от неочакваната среща и преди да я погледне, се обърнал към нейния събеседник:

"Здравейте, сър. Виждам, че вече сте се запознали с моята съпруга. Как сте?"
"Здравейте, мистър...", започнал младият мъж, опитвайки се да си спомни името.
"Картър, сър. Не се притеснявайте, че сте забравил."

След това се обърнал към жена си и казал:
"Скъпа, искам да ти представя моя шеф."

Младата жена била толкова силно поразена от този неочакван обрат на събитията, че не можела да изрече и дума.

Нейният бивш приятел леко се усмихнал и казал:
"Знаете ли, аз трябва да тръгвам. Имам важна среща. Радвам се, че се срещнахме. Приятен ден."

Обърнал се и се отдалечил.

Вече излязла от първоначалния шок, жената решила да уточни:

"Това е вашият страшен шеф, за когото ти непрекъснато ми разказваш?"

"Да, скъпа. Той печели повече от 100 милиона, но въпреки това е много скромен човек. Неговият живот е малко тъжен. Говори се, че някога е имал голяма любов, която и до днес не може да преодолее. Жената, в която бил влюбен, просто го зарязала заради факта, че в този момент той бил просто един беден младеж, който не можел да й осигури приличен живот. Но след като се разделили той започнал много здраво да учи и да работи. В края на краищата постигнал този успех, който има днес. Той наистина е изключителен човек. Сега е мултимилионер. Но така и не се е възстановил от мъката, която му е причинила онази жена. И до ден днешен не е създал свое семейство."

След настъпилата неловка тишина, съпругът добавил:
"Понякога си мисля, как ли би се чувствала жената, разбила сърцето му, ако знаеше в какъв човек се е превърнал..."

Но на този въпрос, мъжът така и не получил отговор. Той погледнал към жена си. Тя стояла с прехапани устни, бледа и неподвижна като статуя.

Каква е поуката, приятели?
Животът е кратък, а вие не сте вашият портфейл. Не бъдете високомерни. Животът е интересен и непредвидим. В него може да се случи всичко.

И не предавайте любовта.

Източник: gnezdoto.net