Непростената обида - причина за редица болести

  • Сподели:
Непростената обида - причина за редица болести

"Знаете ли откъде идват онтологичните болести? Една от причините е непростена обида.
Много години съм изследвал хора с рак – душевния им живот, житейските им ситуации, и мога най-отговорно да заявя: един от корените на тази страшна болест е непростена обида или обида към самия себе си, т.е. чувство за вина.

А знаете ли, че всеки човек за един ден хиляди пъти се разболява от рак и хиляди пъти оздравява?
Раковите клетки, т.е. погрешните, болните, враждебните към организма клетки, се раждат непрестанно. Но организмът веднага ги разпознава и ги пресреща с боен отряд клетки камикадзе, сиреч специални клетки, чиято задача е да го бранят. И те веднага овладяват положението.

Едни от тях са левкоцитите. Тези клетки извършват необходимото и загиват с чиста съвест. Но ако има пробив в имунитета...

Като железни материалисти вие все още не виждате връзка с обидата. Нали? Няма и да я видите, ако сте на мнение, че тялото живее отделно от своята основа – душата. Но те живеят заедно въпреки вашето незнание.
Затова на всяко състояние на душата ни отговарят абсолютно материални биохимични процеси във физиологията. Мисълта е материална! Чувството е материално!

И така, обидата, състоянието на недоволство, на потиснатост, на нелюбов предизвиква процеси, които рязко намаляват имунитета – защитните функции на организма. И тогава започва неудържимо размножаване на клетките нарушители.
Сега ясно ли ви е?"

Автор: Мирзакарим Норбеков, узбекски писател и активист за използване на алтернативна медицина.