Неща, които никога не трябва да правим на обществени места

  • Сподели:
Неща, които никога не трябва да правим на обществени места

Има определен етикет, който задължително трябва да спазваме, когато сме на обществени места, независимо къде се намираме – летище, закусвалня, театър или ресторант. Tрябва да сме наясно с нещата, които не е препоръчително да правим, ако не искаме да съберем погледите на всички хора и да ни помислят за неадекватни. Сега ще ви изброим някои от нещата, които са способни да шокират хората около нас, затова простo не ги правете когато сте на публично място.

Самолет или летище

Пиене на голямо количество алкохол – това не е особено приемливо нито за вас самите, още по-малко за хората около вас. В тясно пространство, каквото е самолетния салон, няма да е приятно за останалите хора да слушат как сте се превъзбудили и говорите на висок тон. Както и няма да успеете да отреагирате правилно при аварийна ситуация. На летището трябва да внимавате и винаги да идвате по-рано или навреме, за да можете да отреагирате при промени в часа на полета. Никога не закъснявайте.

Ресторант

Ако се намирате в ресторант също е недопустимо да говорите на висок глас, да издавете странни звуци, както и да сваляте персонала с предизвикателни реплики. Има и етикет за приборите, с който е добре да сте запознати.

Кино

Не е нужно да разказвате филма на цялата зала – все пак имайте предвид, че прожекцията, която са ви пуснали, е една и съща и всички гледате един филм. Недопустими са и някои звуци – хъркане, физиологични звуци, както и да замервате останалите с пуканки или друга храна.

В градския транспорт

Не е особено прилично да консумирате алкохолни напитки и храна тип манджа – по-добре го правете вкъщи или в ресторант. Да разказвате вицове на висок глас – имайте предвид, че голям процент от хората в градския транспорт или пътуват за към работното си място или се прибират от дълъг и уморителен ден. Точно поради тази причина не им е особено приятно да слушат виковете и смеха на някой, който се стреми да бъде център на внимание.  Да спорите с транспортния персонал – ватмани, машинисти, кондуктори – това е недопустимо, все пак живеем в 21 век, където трябва да забравим напълно изцепките на Бай Ганьо.

В парка

Да извършвате физиологичните си нужди – не забравяйте, че има специално предвидени места за тях и не е нужно в подобни моменти да имате публика. Да бягате гол – освен, ако не сте се хванали на някой бас – не го правете.

В Магазин

Да пререждате цялата опашка – освен, ако нямате някакъв здравословен проблем. Имайте в предвид, че другите хора не са по-ниши от вас, затова се научете търпеливо да изчаквате реда си. Да се блъскате в хората и да ги газите с пазарската количка – това определено е поведение на недораснал заплес, затова не го правете. Да отваряте хранителни стоки и продукти, да ги консумирате на място и да ги върнете обратно на рафта - грозно е.

На басейн

Да изплисквате цялата вода върху хората, които кротко се пекат на шезлонгите, както и да пиете голямо количество алкохол.

Когато сте на обществени места се придържайте към добрия тон, избягвайте да издавате странни звуци, да консумирате големи количества алкохол и винаги се старайте да бъдете облечени!