Новият алфа+ мъж

  • Сподели:
Новият алфа+ мъж

Всичко еволюира. И в последните няколко години като че ли с невиждана до сега скорост. Променят се жените, променят се мъжете, променя се и начинът, по който се свързваме един с друг, със себе си и с живота.

До скоро определението за алфа мъж беше – мъж, който знае какво иска, не е просто успешен, а е на върха на това, което прави, той е този, който УПРАВЛЯВА околните, трудно е да бъде задържан, изневерява често.

Алфа жената, която има някакъв шанс с подобен тип мъж – знае какво иска, вярва си, че стойността й като жена зависи и се демонстрира според това да е с милионер, истински виртуоз в манипулативните практики, знае всички тайни за мъжките психика и поведение, отдадена е единствено на себе си като жена и на мъжа и неговата мисия.

Това е сентенцията. Но в нея липсва нещо много важно – липсва актуалност, липсват новите нужди, както на жените, така и на мъжете. Но тъй като това все още съществува, новият еволюирал тип мъже и жени, ще нарека "Алфа+".

Та какво е алфа+ мъж?

Това е мъж, който както и алфа знае точно какво иска, силен, амбициозен и отговорен. НО, с +-са идват и едни качества, които за новата алфа+ жена са от изключителна важност и не подлежат на компромис и дискусия.

Той е отдаден на това с дейността и успехите си, да развива себе си като човек и с това да служи и помага за добруването на цялото човечество. Той е виртуоз в бизнеса и не се крие зад своята духовност. Осъзнат, сексуален, свързан не само с ума си, но и с емоциите си.

Простил е на жените или поне е в осъзнат път натам. Това ще рече, че няма затаена ярост към жените, замаскирана под формата на неуважение, пренебрежение и желание за надмощие.

Властта му, защото с голяма сила и два и голяма власт, не са с цел за надмощие над другите, а с цел щастие, приемане, развитие, свързаност.

Алфа+ мъжът е свързан с женското начало в себе си, но това не го прави женствен, напротив - това го прави по-мъжествен, помага му мъжката му страна да е още по-ясно изразена в най-добрата си светлина.

И той може да бъде само и единствено с алфа+ жена. Каква е тя?

Тя е в своята лична женска сила. Но това вече не означава само да пърха наляво надясно като заблудено момиченце и да се възхищава на мъжа, защото така са и казали. Тя се възхищава на мъжа, защото той е нейното вдъхновение да върви напред, да върви към себе си и любовта.

Новата, алфа+ жена уважава мъжете, простила им е. Силата и се изразява в това, че е свързана със себе си, със своята най-светла и най-тъмна страна. Тя не се опитва да доказва на мъжете нищо, не защото ги смята за недостойни, а точно напротив.

В нея има мекота и спокойствие, но не се бои и от бури. Свързана е със своята сексуалност, но не за да доказва, а за да се свърже и да се наслаждава. Тя също се грижи за себе си, защото знае, че от празна кана няма какво да сипеш в чашите.

И съюзът между такъв мъж и такава жена не е връзка, не е обвързване, а е , както е казал Ошо, "свързване". Те се срещат, разпознават се и избират ясно и осъзнато да се свържат и споделят. Без изисквания за вечност, без условия, обвинения и самосъжаления.

Те са заедно, докато и двамата чувстват, че растат заедно напред. И когато има раздяла, няма страх, има приятелство. Няма нужда от брак за сигурност, от предбрачни договори, защото има доверие, един в друг, във Вселената и най-вече в себе си.

Когато има брак, той не е за сигурност, а е ритуал, празнуване на една среща и на една споделеност.

Всеки има право на избор. Какво желае и от какво има нужда!

Автор: Елена Матеева / Източник: djavarava.com