Новолуние във Везни ще донесе успех и равновесие на работливите и добронамерените

  • Сподели:
Новолуние във Везни ще донесе успех и равновесие на работливите и добронамерените

Предлагаме ви астрологичната прогноза на Светла Балтова за новолунието във Везни, което настъпва на 16 октомври:

Въздухът на Везни ще трябва да се изрази по "земен начин" и ще донесе успех и равновесие на работливите, добронамерените, на тези, които мислят добро, творят добро. А останалите? За тях - по-късно.

Новолунието съвпада точно с една от най-ярките звезди – Спика от съзвездие Дева, 16-по яркост звезда на небосвода. Спика, защото древните са нарекли на нея житния клас, по-точно стъблото му. Проектира се в 23:50 на астрологичен знак Везни.

Спика носи природата на Венера и Марс (според някои и на Юпитер).
Тя дава благословение на работливите, на тези, които прилагат Марсовата енергия съзидателно.

Съзвездие Дева е посветено на богинята Деметра и житният клас е символ на нейното тайнство – на жертвата на житното зърно, заровено в земната тъма, готово със стремежа си Нагоре, към светлината да пробуди заспалите или мъртви души около себе си.

Това ще бъде задачата на работещите за светлината през идващите месеци - все повече и повече да увличат с устрема си към светлината другите, пребиваващи в тъмната материя, в страх, инерция, недоверие. Където и да са, каквото и да правят, колкото и малко да е обкръжението им, работници на светлината, действайте!

Защото инертността, страхът, затварянето също нарастват. Меркурий ретрограден в Скорпион може да донесе прозрения и разкрития, но също и нагнетява фиксации, натрапливи страхове, агресия.

В обществен план отново ще бъдем свидетели на тъмни тайни, изпълзяващи от бунищата.

Марс в Овен събира силата си, като навита пружина е, но скоро няма да се отпусне. Марс и Плутон – управителите на Скорпион все още са в напрегнат аспект, макар и разходящ.

Слънцето се приближава постепенно към точен квадарт със Сатурн в Козирог. Дали Сатурн ще бъде по-силният и ще се опита да задържи в клещите си поникващия житен клас - промяната или силата на Спика – копието, стъблото на класа ще подкрепи новолунието във Везни с устрема си Нагоре?

Зависи от всеки от нас. Всички, които четете това и то резонира във вас, сте работници на светлината. Ние сме онези, които увличат с устрема си нагоре уплашените, невярващите, подкрепят с добра дума, с усмивка и жест, изцеляват душевни рани.

Бъдете благословени!

Източник: Светла Балтова