Опра Уинфри: "Не съжалявам, че не съм омъжена и нямам деца"

  • Сподели:
Опра Уинфри: "Не съжалявам, че не съм омъжена и нямам деца"
"Не съжалявам, че не съм омъжена и нямам деца."

67-годишната успешна телевизионна водеща и най-богатата жена от афро-американски произход, Опра Уинфри, разкрива какви са причините довели до това решение пред списание "People".

Световният медиен лидер и дългогодишният ù партньор Стедман Греъм се запознали през 1986 г. на благотворително събитие.
Когато двамата се сгодили тя не е елиминирала напълно идеята за живот без поколение.

"В един момент докато бяхме в Чикаго, купих допълнителен апартамент, мислейки си, че щом се оженим, ще ми трябва място за деца", казва Опра. Въпреки че това така и не се случило, тя поясни, че е видяла „дълбочината на отговорността и саможертвата, която всъщност е необходима, за да бъдеш майка" през годините си работа в "Шоуто на Опра Уинфри".

"Понякога пред мен заставаха много объркани хора, които не осъзнаваха и не разбираха защо са родители. Не осъзнаваха колко е сериозна тази работа.
Изпитвам голямо уважение към жените, които избират да бъдат домакини и да се посветят на семейството и децата си. Не знам как правят това през целия ден. Никой не дава на жените заслугата, която заслужават. През цялото време мислех за това, че работя по 17-часови дни, включително и продуцентите ми, а след това се прибирам у дома, където ме очакват двете ми кучета и си имам Стедман, който ме оставя да бъда тази, която искам в света. Той никога не изисква неща от мен като: „Къде е закуската ми? Готова ли е вечерята ми?" Вярвам, че ако бяхме се оженили това веднага щеше да се промени.
И двамата споделяме убеждението, че ако бяхме женени, нямаше да бъдем заедно. В това няма две мнения - нямаше да останем женени, поради това какво би означавало за него, и от своя страна аз също щях да имам собствени представи за брака.
Никога не съм съжалявала за избора си. Вярвам също, че част от причините да не съжалявам е, че трябва да изпълня живота си по начина, който е най-добър за мен: Академията за лидерство на Опра Уинфри за момичета в Южна Африка.
Момичетата запълват онази майчина гънка, която може би щях да имам. Всъщност тя се препълва - аз съм препълнена с майчински инстинкти, благодарение на тях."

Освен тази Академия, Опра притежава и благотворителна организация с цел достъп до храна, грижи и образование за нуждаещи се. До момента 72 хиляди души са получили образование чрез Фондацията, а броят на сервираните ястия, е 75 милиона.
Сред различните си филантропски приноси, тя е дарила милиони долари за осигуряване на по-добро образование за студенти, които имат заслуги, но нямат средства. „Програмата за стипендианти на Опра Уинфри" е създадена, за да предоставя стипендии на студенти, решени да използват образованието си, за да върнат на своите общности в САЩ и в чужбина.
Чрез своята частна благотворителност Опра е отпуснала стотици безвъзмездни средства към организации, които подкрепят образованието и овластяването на жените, децата и семействата в САЩ и по целия свят.