Пет практични начина за повишаване нивото на съзнанието

  • Сподели:
Пет практични начина за повишаване нивото на съзнанието

"Повишаване на съзнанието" означава разширяване на разбирането за реалността и на връзката с другите човешки същества и системи на живот, задълбочаване на усещането за свободна воля, свобода и как да бъдете господари на собствената си съдба чрез своите решения и действия.

Не става въпрос просто за "усещане за себе си", а за това, как действията ви влияят на света около вас.

Ето петте стъпки:

1. Прекарвайте повече време в директен контакт с природата. 

Искате ли да повишите нивото на осъзнатостта си? Изключете телевизора и отидете на разходка в градския парк или на друго място. Бягайте сред природата. Засадете градина. Или просто изведете кучето на разходка!

Времето, прекарано сред природата, изостря сетивата, отваря сърцето и увеличава усещането за връзка със собствената ви същност и чудото на сътворението.

Затова положете усилие да прекарвате повече време сред природата и ако можете да си го позволите, преместете се във ферма или ранчо, където бихте могли действително да живеете сред природата.

2. Яжте повече живи храни с високи вибрации и суперхрани.

Повишаването на съзнанието означава също така подобряване на хранителните стандарти. Никога няма да достигнете високо ниво на самоосъзнаване, ако мозъкът ви получава нездравословна храна, химически консерванти и изкуствени оцветители. Тези неща в действителност унищожават съзнанието и когнитивната функция.

Храните с най-високи вибрации, които можете да приемате за разширяване на съзнанието, са дивите храни, които намирате сами (в гората, полето и др.). На второ място са храните, които отглеждате сами, обикновено в домашната градина или машината за покълване на семена.

След години проучване на храненето моделът е ясен – хората, които живеят с нисковибрационни храни (нездравословни храни, бързо хранене и преработени храни) имат занижено ниво на съзнание и увредена когнитивна функция.

Те са склонни да имат по-ограничени, егоистични умове и не са способни да преценяват информацията от по-широка перспектива.

Живеят с храна, приготвена на микровълнова фурна, пият диетична сода и гласуват за политическия кандидат, наложен им от медиите. Те са като "зомбита", които действат повече като консуматори с промити мозъци, отколкото като съзнателни човешки същества.

Отравянето с нездравословна храна в модерния свят е една от най-удивителните недокладвани истории на нашето поколение. Насочете усилията си към повишаване консумацията на храни с високи вибрации, например живи храни, покълнали храни, диви храни и домашно отгледани храни.

3. Почистете безпорядъка около вас, за да изчистите ума си.

Потънал ли е домът ви в безпорядък? Имате ли толкова боклуци, натрупани навсякъде, че е останала само тясна пътечка между тях от спалнята до кухнята? Колкото по-голям хаос цари в дома или офиса ви, толкова повече безпорядък има в ума ви. Елиминирането на безпорядъка е ключът към намирането на мир и спокойствие в собствения ви дом.

Самият аз съм се борил с това. Ситуацията става още по-сложна, ако се запасявате с храна, както правя аз. Тъй като кутиите, консервите и стековете се увеличават, не е лесно да се подредят по организиран начин. Открих, че най-добра работа вършат тежките стоманени стелажи в комбинация с висококачествени кутии за съхранение.

Използвам лепенки и перманентен маркер за надписване на етикети върху кутиите. Лепилото е достатъчно здраво, но и лесно за отлепяне, ако искате да смените етикета. Кутиите ми са с надписи като например – прожектори, батерии, компаси и навигация, първа помощ и т.н.

4. Спазвайте решенията си все едно сте свой собствен инструктор

Вместо просто да вземате решения и да предприемате действия от първо лице – Аз искам бисквита, Аз се чувствам щастлив, Аз се чувствам ядосан, Аз се нуждая от работа, погледнете от по-широката перспектива на свой собствен инструктор.

С други думи, погледнете на действията и решенията си все едно сте свой собствен консултант. Ако искате да постигнете определен резултат в живота, попитайте вътрешния си консултант как може да бъде постигнато това.

Например, ако искате да отслабнете с 20 кг., да направите кожата си по-красива и да имате по-добър сексуален живот, консултантът може да ви даде разумен план за действие, включващ диета, ежедневни физически упражнения и намаляване на стреса.

Но ако погледнете живота си от първо лице, е изкушаващо да кажете "Искам пица", "Не ми се правят упражнения". Затова е мъдра стратегия да дадете дума на своя консултант в живота си.

Самият акт на призоваване на вътрешния консултант, е напредък по отношение на гледната ви точка и следователно - на съзнанието.

Наблюдаването на собствените действия от перспективата на външен консултант е необходима стъпка за разбиране на света през очите и сърцата на другите живи същества. Това е врата към емпатията, или с други думи, емпатията е врата към трайния мир.

Война може да се води само от перспективата на "Аз-а", на който му липсва осъзнаване на свързаността между всички живи същества. "Аз стрелям по теб" е мантрата на съвременната война, но само по себе си това твърдение е нелогично от по-висша гледна точка, защото "ти" и "аз" са свързани по нематериален начин, който излиза извън обсега на материалните ни тела.

5. Увеличете ангажираността си с духовни практики.

Независимо какви са духовните ви практики, задълбочаването на ангажираността ви с духовното пробуждане автоматично ще повиши нивото на съзнанието ви. Без значение дали ходите на църква или практикувате своя собствена форма на духовност, повишаването на ангажираността ви с тази практика, ще пожъне награди отвъд материалното.

Между другото, никога не позволявайте на някой да ви казва, че трябва да ходите на църква, за да бъдете считани за духовни. Ако Бог е навсякъде, тогава той се намира и в собствената ви дневна. Църквата може да е полезна по много начини, но няма монопол върху връзката с духовния свят.

За някои хора "духовната практика" може да се състои единствено от медитация или дори даване на обет за мълчание. Смисълът на тези упражнения е да обърнете вниманието си навътре, за да опознаете по-добре вътрешната си същност като стъпка към свързване с Висшия Аз (или Духа, или Душата, или дори Бог), което е нещо божествено и нематериално.

Независимо от конкретната терминология или духовни практики, които предпочитате, задълбочаването им ще има огромно влияние върху нивото на осъзнаването ви в ежедневието.

Помнете, че ние сме нещо повече от материални същества. И има нещо много повече отвъд грубата материя, в която обикновено се оказваме преплетени. Ако не прекарвате известно време всяка седмица, изследвайки големите въпроси на съзнанието, философията, живота и живота след смъртта, тогава изпускате най-важната част на това да имате съзнателен ум.

Тези пет стъпки са прости, но мощни и могат драматично да променят и подобрят живота ви.

Автор: Майк Адамс, 10 януари 2012 г.

Източник: naturalnews.com / Превод: Камелия Захариева / Spiralata.net