Подари усмивка в Коледна кутия

  • Сподели:
Подари усмивка в Коледна кутия

На фона на всичко ужасяващо, което се случва напоследък, ми се ще да направя малко отклонение, макар и не лирическо, към един константен проблем - бедността. Знам, ще възроптаете, че това в момента не е така наболяла тема или че това е навсякъде и има къде по-бедни и зле живеещи от нас българите... И ще сте прави.

Но отново ще сгрешите за едно - гледайки и сравнявайки се с чуждата паничка, ние не само изпразваме нашата, ами забравяме да я понапълним малко, та накрая даже да я побутнем с неохота от масата и я трошим на парчета. Няма да навлизам в повече глобални и екзистенциални тематики, излишно е.

Желанието ми е да представя на вашето внимание една чудесна инициатива - Подари усмивка в Коледна кутия! Идеята е да се осигури коледен подарък на дете от бедно семейство. Това е една лесна за изпълнение кауза, която пък ще донесе неизмеримо щастие на много невръстни душици из и без това изтерзаната ни държава.

Като дете на прехода, самата аз съм отгледана в доста бедно семейство и съм получавала от тези колети подаръци от напълно непознати. Не мога да ви опиша чувството, не само заради материалния подарък, а и заради надеждата, която получаваш, че нещата могат и да са по-добри.

Дори не може да си представите този ваш жест колко много може да значи и да промени израстването на едно дете! С мен беше така! И изключително много се радвам, че има хора които продължават с тази инициатива и връщат усмивките на детските лица, макар и за кратко! Няма да преборим бедността или тероризма и болестите, но можем да направим едно малко добро.

И нека завърша с едно клише - големите промени започват от малките неща! Бъди промяната, която искаш да види светът! :)

Информация за дарителската инициатива може да намерите на Facebook.com/events