Прекратен е режимът на попечителството над Бритни Спиърс

  • Сподели:
Прекратен е режимът на попечителството над Бритни Спиърс

След цели 13 години съдия прекрати настойничеството на Бритни Спиърс, под което певицата беше поставена през 2008 г.
"Историята беше създадена днес. Бритни е свободна!", написа годеникът ù Сам Асгари в Instagram.

Съдията от Върховния съд на окръг Лос Анджелис Бренда Пени обяви прекратяването на режима в петък, 12 ноември. Бритни обаче не присъства на изслушването.
„В сила от днес, опекунството на Бритни Джийн Спиърс, се прекратява", каза съдията.

Няма да е необходима медицинска експертиза и всички страни са съгласни с решението. Съдията даде две процесуални условия относно финансовото предаване от настоящия квестор на имуществото ù, които ще бъдат разгледани в заседание на 8 декември. Те не пречат на днешното решение.
След изслушването, адвокатът на Бритни, Матю Розенгарт, говори пред съдебната палата, за да обясни как условията ще бъдат разгледани следващия месец:

 

„Това означава, че създадохме мрежа за финансова безопасност за Бритни по отношение на ново доверие. Всички от активите, които са извън съществуващия тръст, ще бъдат прехвърлени от съществуващия квестор на наследството в този тръст.
Толкова съм горд с нея. Благодаря ù. Благодаря ù за нейната смелост, глас и сила... Вярваме, че това беше правилният резултат".


Този ход идва седмици, след като адвокатът ú повтори в съдебна документация от 28 октомври, че е дошло времето за свободата на Бритни.

Бащата на Бритни, Джейми Спиърс, също изрази подкрепата си за прекратяване на квесторството в доклад, подаден от правния му екип на 2 ноември. Той беше служил като консерватор на нейното имущество в продължение на цели 13 години и се бореше срещу отстраняването му от длъжността през август, преди да внесе петиция за прекратяване на квесторството през септември.
Джейми беше отстранен от ролята на консерватор на имението по-късно същия месец, като адвокатът на Бритни нарече това "масивна" юридическа победа за певицата. По това време дипломираният експерт-счетоводител Джон Забел беше назначен за временен консерватор на нейното имущество.

"Джейми безусловно обича и подкрепя дъщеря си както е правил през целия ù живот", пише юридическият екип на Джейми в доклада за ноември. През последните 13 години това включваше да служи като неин настойник.

На изслушване през юни Бритни говори за консерваторството, определяйки го като „злоупотребяващо" и поиска да приключи без без допълнителна психологическа експертиза.


„Просто искам живота си обратно", казва тя според препис, публикуван от Variety. 


Нейният адвокат също обвини Джейми във „финансово лошо управление и други проблеми", свързани с имуществото на Бритни, и обеща да разгледа тези твърдения. Адвокатите на Джейми обаче написаха в досието през лятото, че той „служи вярно като пазител на имението на дъщеря си без никакви петна в досието му".

Бритни беше поставена под надзора през 2008 г. след публичния ù разпад, а Джейми и Андрю М. бяха назначени за съохранители на имението на изпълнителката. Андрю подаде оставка от поста през 2019 г., което направи Джейми единствен пазител на имуществото. Джейми пое и ролята на консерватор на личността на Бритни през 2008 г. Той обаче се оттегли от поста през 2019 г. и на негово място беше назначена Джоди Монтгомъри

Движението #FreeBritney и документалният филм на New York Times от 2021 г. "Framing Britney Spears" се приписват за привличането на ново внимание към случая. В деня на изслушването годеникът на Бритни - Сам Асгари публикува снимки на двойката, облечени с тениски #FreeBritney.


"Сега Бритни е готова да продължи напред. Развълнувана е да прегърне пълната си свобода. Тя иска нов живот със Сам и да затвори тази глава от живота си.", споделя източник близък до двойката.