Престани да бъдеш толкова практичен

  • Сподели:
Престани да бъдеш толкова практичен

Нещата винаги се създават два пъти: първо в работилницата на ума и едва тогава в реалността.

Събуди в себе си способността на собствения си ум да предизвиква събитията. Ако успееш, цялата Вселена ще бъде на твоя страна и ще ти помогне да постигнеш чудеса в живота си.

Великият индийски философ Патанджали казва: "Когато си вдъхновен от някаква велика цел, от някакво изключително начинание, всичките ти мисли разкъсват оковите си: умът ти надхвърля ограниченията, съзнанието ти се разширява във всички посоки и се озоваваш в един нов прекрасен свят. Спещите в теб сили, способности и талант оживяват и откриваш, че си по-велик човек, отколкото някога си сънувал."

Тайната на щастието е проста: открий онова нещо, което истински обичаш да правиш и после насочи цялата си енергия в него.

Ако изучаваш най-щастливите, най-здравите, най-доволните хора на този свят, ще установиш, че те до един са открили своето призвание и после са му посветили цялото си време и енергия. Това призвание почти винаги е нещо, което по някакъв начин служи на другите.

Поизтупай малко праха от живота си, освободи се от паяжините. Тръгни по не толкова утъпкан път.

Повечето хора са се затворили в зоната на собственото си удобство. Най-доброто, което можеш да направиш за себе си е редовно да излизаш отвъд тези граници. Това е пътят към постигане на трайно себевладеене и реализиране на истинския потенциал на човешките ти способности.

Престани да бъдеш толкова практичен. Започни да правиш неща, които винаги си искал. Поемането на пресметнат риск ще ти донесе огромни дивиденти. Открий каква е мисията ти на тази земя.

Човек не бива да позволява на часовника и календара да му пречат да види, че всеки миг от живота е чудо и тайнство!

Робин Шарма, из "Монахът, който продаде своето ферари"