Професия русалка

  • Сподели:
Професия русалка

Това е историята на едно момиче, което нарича себе си Mermaid Deepblue и като малка е мечтала да стане русалка. След като си намира нормална работа обаче, едно значимо събитие преобръща нейния живот на 180 градуса.

Един ден Мърмейд решава да се гмурне и да плува с акули в затворена среда (т.нар. shark tanks). Преживяването толкова и харесва, че започва да тренира, за да стане русалка. Така тя преодолява психическите си бариери спрямо водата и плуването и успява да започне редовно да се гмурка.

Заедно със своя фотограф Пиа Венегес Мърмейд започва да прави подводни проекти с акули в открити води. Целта и е не само да се занимава със своите любими дейности: танци, снимки, екстремни спортове и опазване на океана, но и да обърне вниманието на общността към избиването на тези животни.

Всяка година около 100 милиона акули биват убивани поради различни причини от обикновен риболов до създаването на лекарства. Но те са важна част от екологичната система на океана и тяхното изтребване трябва да се редуцира.

Затова Мърмейд се гмурка на 10 до 18 метра дълбочина без неопренов костюм. Тя трябва да запази спокойствие, въпреки че не вижда нищо друго освен сенките на акули около себе си. Трябва да изглежда красиво и естествено на снимките.

Нейният екип неотлъчно и помага в работата и целта, която си е поставила - да опази живота на акулите.

Снимки: facebook.com / Mermaid Deepblue

Професия русалка
Професия русалка
Професия русалка
Професия русалка
Професия русалка
Професия русалка
Професия русалка
Професия русалка